Rath varoval ředitele škol před volbami nanečisto

08.04.2010 14:07 | Zprávy

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) poslal ředitelům škol zřizovaných krajem, upozornění, v kterém varoval před projektem Člověka v tísni Volby nanečisto.

Rath varoval ředitele škol před volbami nanečisto

Hejtman Rath v dopise uvedl, že organizátoři akce zapomínají na školský zákon, který zakazuje propagaci politických stran ve školách. " Pořádání 'stínových' voleb na školách před volbami řádnými lze dle nás hodnotit jako porušení školského zákona. Především v období těsně před volbami je podobná akce nevhodnou aktivitou," napsal Rath.

Ředitelů škol připomněl, že za dění ve škole jsou odpovědni právě oni. Pořádání akce jim však přímo nezakázal.

"Myslím, že se obává negativního obrazu, který má mezi mladými lidmi," domnívá se opoziční zastupitel za ODS ve středočeském kraji Petr Bendl.

Studentské volby jsou součástí dlouhodobého programu Člověka v tísni Jeden svět na školách, v rámci něhož chodí školáci na filmy o světových problémech nebo diskutují s oběťmi nacismu či komunismu. Mají zvýšit zájem mladých o politiku. Do projektu se může zapojit každá střední škola a učiliště, samotný průběh voleb pak budou mít na starosti studenti a učitelé.

Čtěte také:
Studenti si vyzkouší volit nanečisto
Zákaz politické ''agitky'' na školách politici obchází. Jsou ''experty''

Foto:Hans Štembera

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

16:52 „Vlastizrada.“ Munice pro Ukrajinu místo pomoci zemědělcům? Piráti narazili

Piráti vymysleli nový plán pro Evropský parlament, který ještě ani nebyl oficiálně zvolen. Závazek p…