Postavte Havlovi mauzoleum na Václaváku, stojí na Paroubkově webu

26.12.2011 21:03

Minulou neděli nás opustil exprezident Václav Havel. Jeho smrt zdvihla řadu informací. Havlovi oddaní za přizvukování médií, které se celý týden nevěnovala ničemu jinému, svorně vzdávali poctu dlouhými průvody, proslovy koncerty. Ozvali se však i tradiční exprezidentovi odpůrci, kterým celonárodní truchlení doslova zdvihlo mandle.

Postavte Havlovi mauzoleum na Václaváku, stojí na Paroubkově webu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Svíčky pro zesnulého Václava Havla

Podnikatel Pavel Frost přirovnal na svém blogu na webu Jiřího Paroubka Vaševěc.cz národní smutek k tomu, jaký za svého zesnulého vůdce drží v Severní Koreji. V textu, který nesmiřitelně kritizuje takzvané “pravdoláskaře“, se také objevuje tvrdý odpor k iniciativě režiséra Fera Feniče, který chce prosadit změnu názvu pražského letiště Ruzyně na Letiště Václava Havla.

„Naše země přece vzkvétá jako nikdy předtím a jediný kdo tento ráj na zemi jako mávnutím kouzelného proutku vytvořil, byl jen a jen ON, náš milovaný Václav Havel, milé děti…,“ pouští se do exprezidenta Frost.

Halík a Šiklová pošlapávají svobodu

Havlovy příznivce, kněze Halíka a socioložku Šiklovou, pak obvinil z toho, že “v padesátých letech byli na vrcholu moci“. Autor tak soudí podle toho, že je, jak se domnívá, v současné době téměř nemožné tyto lidi kritizovat. “To je ten nejdojemnější příklad vrcholu svobody, milé děti, který nám přinesl ON, Nesmrtelný,“ rozčiluje se podnikatel.

V textu autor osočuje také mladou generaci, která je podle něj ideálem “pravdolásky“ zmanipulovaná, a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, jehož označil za Havlova nástupce v regimentech “pravdolásky“.

Na závěr svého přípěvku Frost Havlovým příznivcům ironicky navrhuje, aby místo Havlova letiště raději postavili Havlovo mauzoleum rovnou na Václavském náměstí.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…