Topolánkův syn terčem bulváru. Otec vyhrožuje: Odkrokujte 5 metrů

21.06.2011 18:10

AKTUALIZOVÁNO Špatný student Tomáš Topolánek, který si ještě loni o prázdninách přivydělával jako číšník, teď jezdí ve svém novém voze. Ten ale není ledajaký. Bílé BMW stojí bez sto tisíc milion. A to dokonce Topolánek junior studuje i v americké International School of Praque v Nebušicích, kam své děti posílá i nejbohatší Čech Petr Kellner. Tím vším se zabývá dnes deník Blesk.

Topolánkův syn terčem bulváru. Otec vyhrožuje: Odkrokujte 5 metrů

Luxusní „bourák", drahé vzdělání. To všechno padá do klína synovi expremiéra jaksi samo. Peníze mu totiž dává tatínek. Jen rok studia na americké prestižní škole, kde studují i potomci Petra Kellnera, vyjde na 19 670 eur, tedy 482 tisíc korun. Aby ale získal Topolánek mladší zkoušku, musí zde studovat dokonce dva roky. Bulvární deník v souvislosti s tím připomíná, že na všechno ale Tomášovi dává peníze jeho otec.

„Kde ale na to on bere?" táže se deník. „Možná mu nic jiného nezbývá, když chce, aby Tomáš přece jen nějakou střední školu dokončil. Se studii má totiž od začátku potíže," popisuje Blesk k tomu dále.

Možná jste nečetli:

Topolánek jr. se nejdřív v roce 2008 hlásil na pražské gymnázium Nad Štolou. Neměl ale průměr známek do 1,13 jako dvacítka jiných dětí, které se na školu dostaly bez zkoušek. A navíc přijímačky jako jeden z mála syn expremiéra neudělal. „Syna pak upíchl na soukromé gymnázium," podotýká bulvár.

Asi ho bary lákají víc, než učebnice

Jenže ani tady se Tomášovi údajně moc nedařilo. Zřejmě i z toho důvodu, že na školu kašlal -  místo studií v té době totiž mimo jiné obrážel s tátovým kamarádem Markem Dalíkem všechny dostupné mejdany. Nakonec Topolánek synovi zaplatil rok na studiích v USA, což ho stálo půl milionu.

Aby však synáček poznal cenu peněz, tak si prý jeho maminka Pavla umanula, aby šel na brigádu. Opravdu pak dělal měsíc číšníka v pražském baru Ladronka.

Deník v souvislosti se studii Topolánkova syna ještě připsal, že zkouška na americké škole není ale uznávaná jako maturita. Synáček tak bude muset do světa. „Tatínek mu může zacvakat třeba nejdražší univerzitu Yale, kde rok studia stojí milión," dodal Blesk.

Je jeho polštář plný peněz opravdu bezedný?

Bulvár se v jiném menším článku zaobírá příjmy expremiéra, který musel své bývalé ženě Pavle zaplatit při rozvodu nemalé peníze a navíc za ní stále platí i čtyřmiliónovou hypotéku za byt na Hradčanech. Přitom Topolánek nikdy nešetřil a ani si neodpíral drahé dovolené v Toskánsku, kde pronájem vily stojí 750 tisíc měsíčně.

Blesk je nejčtenějším deníkem v České republice. Jeho průměrný denní, prodávaný náklad se pohybuje kolem 350 tisíc výtisků. I když patří k bulvárním deníkům, odborníci mu přisuzují značný vliv na veřejné mínění.

ParlamentníListy.cz na vlastní kůži:

„Jeho finanční polštář je zřejmě bezedný. Ani dřív nikdy uspokojivě nevysvětlil, kde na to všechno bere, a teď jako podnikatel už to ani vysvětlovat nehodlá. A tak zaplatí školné půl milionu bez mrknutí oka, stejně jako nejbohatší Čech Petr Kellner s majetkem přes 140 miliard korun," uzavírá náhled do Topolánkova finančního batohu Blesk.

V jiné pasáži se deník vrátil také k osobě Marka Dalíka, který dál jezdí drahými auty, vlastní restauraci v Praze, část tenisového areálu ve Vestci u Prahy a sbírku moderního umění. „Nepomohl mu s tím opět kumpán Dalík?" rozjíždí hypotézu Blesk a to dokonce i v podtitulku na přední straně, kde také nastoluje myšlenku, proč se vlastně Dalíkovi říká Topolánkova kasírtaška.

Mediální odborník: Topolánek stále bude táhnout čtenáře

Bude ale místo Topolánka - expremiéra nyní táhnout čtenáře téma Topolánkův syn? Podle mediálního odborníka Milana Krumla zřejmě nějak masivně ne. „Myslím, že ne. A pokud ano, tak určitě ne tak masivně, když se bulvár stále dokola zabýval otcem. I když na druhou stranu je to syn někoho, kdo je známým, tak pravděpodobně bude patřit do kategorie VIP osob, o nichž se sem tam bulvár zmíní," podotkl k tomu pro ParlamentníListy.cz Kruml.

Naopak, s tématem „majetek Mirka Topolánka" má bulvár na dlouho vystaráno. „To si pište, že o tomhle naopak budou psát stále, neboť to táhne, jde tam o peníze, jde o téma, které tady funguje," zmínil k tomu Kruml.

"Neumře" pro bulvár ani Dalík

Je přesvědčen o tom, že ve chvíli, kdy se ta témata točí kolem toho, jaké kdo má jaké příjmy, a za co peníze utrácí, a lidem se to „naservíruje" v tom smyslu, co kdo sehnal a kde za „velké peníze", či kdo kolik bere a co za to má, tak je zájem čtenářů jistý.

„Jedno z klasických témat českého bulváru je to, že má někdo víc peněz, než jiný a je to nezaslouženě," konstatoval dále mediální odborník.

Podle něj ani osoba Marka Dalíka pro bulvár nikdy „neumře." „Na tom je zajímavé to, že se tyto osoby spletou dohromady -  tedy v tomto případě Topolánek a Dalík  - a vždy s tím může přijít něco jiného a nového. Lidé to mají totiž stále nějakým způsobem zafixováno se starou záležitostí, ale otázka je, jakou to má souvislost se skutečností," dodal Kruml.

Blesk je nejčtenějším deníkem v České republice. Jeho průměrný denní prodávaný náklad se pohybuje kolem 350 tisíc výtisků. I když patří k bulvárním periodikům, odborníci mu přisuzují značný vliv na veřejné mínění.

Topolánek poslal odpověď. Ale plnou nenávisti

ParlamentníListy.cz poprosily Mirka Topolánka o to, aby na článek Blesku reagoval. Otázka s prosbou o vyjádření mu byla prostřednictvím sms zprávy poslána těsně před polednem. Svou odpověď zaslal po pěti hodinách, ale "smska"  stála za to: odpověď plná vulgárních slov. Proto se nedá ocitovat ani celá.  

"Nečtu ty vaše sr**** a lži nekomentuji ... To, že české mr*** útočí řadu let na mé rodinné příslušníky, to je vaše vizitka, ne moje. Pokud se chcete té štvanice zúčastnit, pozorně si odkrokujte pět metrů. MT," napsal kromě jiného ParlamentnímListům.cz Topolánek.

Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …