Zpěváci se pohádali kvůli Andreji Babišovi

09.10.2014 12:00

Zpěváci Richard Krajčo a Tomáš Klus spolu ještě nedávno vystupovali na jednom pódiu. Nyní se však rozhádali kvůli Krajčově podpoře ministra financí Andreje Babiše a jeho hnutí ANO. Klus se nedávno vyjádřil o sponzorování akcí Krajčovy skupiny Kryštof Babišovými firmami a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat.

Zpěváci se pohádali kvůli Andreji Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Klus

Tomáš Klus nedávno poskytoval rozhovor pro Lidové noviny a v něm se mimo jiné vyjádřil i k tématu Kryštof Kempů, letních festivalů Krajčovy skupiny, na jejichž sponzoringu se podílela skupina Agrofert a kde ministr Babiš točil lidem zmrzlinu a fotil se s nimi. Klus k tomu uvedl: „Jazyk Kryštof Kempů a jejich blízké okolí se mi nelíbí, nepřijde mi to upřímné a fér.“

Na Facebooku následovala reakce od Krajča, který se podporou hnutí ANO netají již od loňských sněmovních voleb. „Mě jen zaráží, že vynáší soudy nad akcí, které se ani na chvíli nezúčastnil, nezažil ani minutu té atmosféry, nezažil propojení světa kapel a fanoušků,“ napsal kolegovi.

Klus vzápětí na svém Facebooku upřesnil, že narážel na propojení turné skupiny Kryštof a politické kampaně hnutí ANO. „Ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš, t. č. též lídr politické strany ANO, k jejíž podpoře se chtě nechtě lídr kapely Kryštof Richard Krajčo přihlásil facebookovým zvoláním `Ano, byl jsem volit`, na oné akci točil zmrzlinu a mně nepřipadá, že by to bylo jen čirou radostí z kapek deště nad kempem,“ napsal. Připomněl tak starší facebookové glosy Richarda Krajča, který jmenovitě děkoval nikoliv sponzorskému Agrofertu, ale osobně Babišovi.

Následně se do Kluse pustili Krajčovi fanoušci. Debatu nakonec utnul sám Krajčo prohlášením, že už i úsměv je pro celou kauzu moc. „Nechme to být, je to celé hloupé,“ zakončil.

Co přesně v kauze zaznělo:

Richard Krajčo:

Aby bylo jasno - mě nemrzí jeho vyjádření, to je zcela v pořádku, navíc každý má právo na názor přeci. Není to žádný ukřivděný výkřik. Mě jen zaráží, že vynáší soudy nad akcí, které se ani na chvíli nezůčastnil, nezažil ani minutu té atmosféry, nezažil propojení světa kapel a fanoušků. Tak si říkám - proč?

Tomáš Klus:

Pod slovy nepřipadá mi to upřímné a fér" jsem viděl toto:

- ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš, t. č. též lídr politické strany ANO, k jejíž podpoře se chtě nechtě lídr kapely Kryštof Richard Krajčo přihlásil facebookovým zvoláním Ano, byl jsem volit", na oné akci točil zmrzlinu a mi nepřipadá, že by to bylo jen čirou radostí z kapek deště nad kempem.

- právě ono mlžení mi nepřipadá upřímné, a proto prosím nechme stranou rozčilené emoce a slova o závisti a nepřejícnosti. To, co se kapele Kryštof podařilo, jí nikdo neupírá, neboť jak z reakcí svých přátel, kteří se dané kratochvíle účastnili, tak z ohlasů širokých mas šlo o jasně bombastickou a vřelou akci, která potěšila nejedno srdce. A to je dobře a za to smekám klobouk i s králíky.

- férovost mi však schází v ohledu na již zavedené akce, kteréžto nemají takové štěstí na štědré dotace a v očích veřejnosti pak v porovnání s Kryštof Kempy působí jako vyžírky, a nutno říci, že neprávem.

- je otázkou každého jednoho svědomí, kde vlastně je ona tenká hranice mezi srdcovou záležitostí a hraním Monopolů.

Richard Krajčo:

Už i úsměv je moc nebo málo. Chcete vyjádření? Tady je - nechme to být. Je to celé hloupé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …