„Oni na tebe nezapomněli, Markéto, co seš za ultra***!" Vzkaz pro předsedkyni TOPky. Za to, co prý prováděla v roce 2018 v Praze

13.03.2021 4:50

Číslo jedna v Praze bude mít během podzimních sněmovních voleb Markéta Pekarová Adamová, poslankyně. Až za ní bude starostka a taktéž poslankyně Jana Černochová z ODS. Následuje její spolustraník a itinerář Marek Benda. Čtyřku získal teplický Dominik Feri a až osmá je například starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS), kterou téměř jistě přeskočí devítka Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6. Právě v té souvislosti se měly PL možnost pobavit se dvěma pražskými zastupiteli, kteří jsou z uvedeného klíče dodnes zaskočení. Důvod? Chování předsedkyně TOP 09 po komunálních volbách v roce 2018.

„Oni na tebe nezapomněli, Markéto, co seš za ultra***!" Vzkaz pro předsedkyni TOPky. Za to, co prý prováděla v roce 2018 v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí
Těžko se na tu dobu vzpomíná. Lidé nenosili roušky, nebáli se sahat na kliku a večer mohli do restaurace nebo hospody. V médiích se řešila kampaň a pravidelné spory levice s pravicí. Praha nebyla výjimkou. Stejně jako její městské části. Například ta osmá, soustředěná do proslulé hrabalovské Libně.

Když se v říjnu toho roku konaly volby do zastupitelstev, ODS měla žně. Na zmíněné Praze 8 získala společně se Svobodnými 17,37 procenta, devět mandátů a jasné prvenství. Necelých 16 procent obdrželi Piráti, 15 procent hnutí Osmička žije a ANO 2011. TOPka se STANem? Něco málo přes jedenáct procent. Povolební dohody byly nasnadě. ODS se spojí s TOPkou a nějakou menší partají a bude vládnout.

Tento půdorys dával smysl do chvíle, než se v zákulisí ujala role vyjednávačky Markéta Pekarová Adamová. Ta byla v těch letech 1. místopředsedkyně TOP 09, věrná Jiřímu Pospíšilovi. Sama ovšem do zastupitelstva městské části nekandidovala. Lídrem TOPky a STANu byl Tomáš Tatranský, dvojkou Tomáš Hřebík a trojkou Tomáš Slabihoudek. Oni a další tři politici nakonec získali mandát.

Naše zdroje, s nimiž jsme měli možnost hovořit, si na ty chvíle vzpomínají velmi dobře.

Volby do zastupitelstev obcí 05.10. - 06.10.2018

„To je ultra*****. Víte co, sprostí vůči ní nebudeme. Charakterově prostě celé špatně," uvedly shodně k první ženě TOP09. Zdůrazněme, že se jedná o pravicové politiky a Pekarovou Adamovou oslovují zkráceně Markét. „Nevíme, kde se v ní vzalo to něco šíleného, ale ona tehdy vyloženě intrikovala a bojovala proti tomu, co ji nyní vynese opět do Sněmovny," doplňují.

Podle citovaných aktérů pražské politiky šlo na začátku vše, jak mělo. Než se prý přiřítila zmíněná politička.

„Její návrh byl jasný. Vítěz voleb ODS půjde ven. Takže totéž, co vlastně udělal za podraz Pospíšil na magistrátu. ODS vypadla, aby se jakýsi Hřib výměnou za správu majetku ocitl na primátorovi. Takže Pekarová dělala, co mohla, aby se stalo totéž na Praze 8. Chtěla zaříznout ODS, dostat TOPku do hry a pak ji spojit s Piráty. Dopadlo to tak, že ji prakticky nikdo nebral, neposlechl. TOPka, STAN, ODS a Patrioti udělali dohodu bez ní, podepsali koaliční smlouvu a bylo to," uzavřely naše zdroje.

Podstatou jejich informací bylo samozřejmě aktuální postavení Pekarové Adamové na kandidátce do Sněmovny.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí
„Ještě před třemi roky Markéta intrikovala proti pražské ODS. Dělala, co mohla, aby pomohla Pirátům. To ji posléze zajistilo opozici vůči Kalouskovu křídlu, podporu Pospíšila, až ji to v listopadu 2019 dostalo do vedení TOPky. To je mimo jiné důvod, proč Kalousek odchází, protože už nemá vliv a zůstaly mu pouze komentáře na Twitteru. To samé Pekarová Adamová, která nechtěla ODS, se teď nechá vynést pomocí ODS do PSP, aniž by to přišlo komukoli divné. Oni na to, milá Markéto, nezapomněli, to si piš," dodali tito dva lidé.

Předsedkyni TOP09 jsme ve čtvrtek oslovili s dotazem, zdali v roce 2018 preferovala popsanou koalici. 

„Spekulace pravdivá není. TOP 09 Praha 8 po komunálních volbách 2018 v povolebních vyjednáváních vždy dodržovala usnesení regionálního výboru, jehož součástí Markéta Pekarová Adamová není dnes a nebyla jí ani tehdy po volbách," sdělil redakci tiskový mluvčí TOPky Vladan Vaněk.

ParlamentníListy.cz po těchto slovech oslovily náš další, již třetí zdroj. Jeho pohled? „Je pravda, že proti ODS intrikovala, navíc tvrdě, to mohu jednoznačně potvrdit, zažil jsem to," sdělil. Ani on si však nepřál být jmenován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …