ČEZ: Teplárenští hasiči si vyzkoušeli první zásah v nové kotelně

31.10.2019 22:27 | Zprávy

Vyhodnocení zásahu podnikových hasičů u mimořádné události, včetně součinnosti s provozním i zaměstnanci mají za sebou členové havarijního štábu Teplárny Trmice. Koncem minulého týdne zde totiž proběhlo havarijní cvičení, jehož námětem bylo zahoření vzduchotechniky v plynové kotelně a záchrana zraněné osoby.

ČEZ: Teplárenští hasiči si vyzkoušeli první zásah v nové kotelně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Plynová kotelna je zcela nové výrobní zařízení v Teplárně Trmice. Proto jsme se v letošním roce rozhodli simulovat mimořádnou událost právě tam.  Chtěli jsme si hlavně ověřit průjezdnost trasy, dojezdovou vzdálenost a časy. Rovněž tak orientaci našich profesionálních hasičů v pro ně ještě nepříliš známém prostředí,“ říká Jan Barnat, vedoucí odboru řízení provozu Teplárny Trmice. „Zároveň jsme si chtěli pochopitelně i ověřit, zda vše probíhá v souladu s metodikou vypracovanou pro řešení mimořádných událostí v provozech klasické energetiky Skupiny ČEZ.“

V praxi to znamenalo ověření reakcí a činnosti směnového inženýra, spolupráce pracovníků provozu a hasičů či funkčnosti vyrozumívacích technických prostředků jakými jsou megafon a siréna. Došlo pochopitelně i na aktivaci všech členů havarijního štábu a ověření telefonních čísel v rámci ohlašovací povinnosti dotčených orgánů a institucí uvnitř i vně ČEZ.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Oto​ Klempíř byl položen dotaz

Líbí se mi, že umíte uznat svou chybu.

Ale jak to tedy vlastně bylo? Vy jste s STB opravdu spolupracoval? A kdy přesně jste spolupráci ukončil?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.