ČVUT: Národní centrum Průmyslu 4.0 spouští nový podcast o inovativních osobnostech

14.01.2022 7:33 | Tisková zpráva

Národní centrum Průmyslu 4.0 (NCP4.0) rozšířilo oblast své činnosti o podcast. Od 13. ledna bude pravidelně každý čtvrtek publikovat nový díl Inovacastu – podcastu o Průmyslu 4.0 a inovativních lidech, kteří ho tvoří. Obsah bude dostupný na Spotify a YouTube a je určen nejen odborné veřejnosti, ale všem, kteří se zajímají o budoucnost naší společnosti a moderní technologie.

ČVUT: Národní centrum Průmyslu 4.0 spouští nový podcast o inovativních osobnostech
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Inovacast se zaměřuje na zajímavé osobnosti světa businessu a technologií a jejich názory a propojuje lídry z oblasti technologických korporací, výzkumných organizací, ale také start-upů a malých firem. „Naším cílem je představovat výrazné osobnosti a jejich názory na to, jakým způsobem se bude vyvíjet naše společnost nebo jaké technologie a fenomény sledovat, abyste nejen ve světě businessu zůstali „konkurenceschopní,“ říká Alena Nováková, manažerka komunikace Národního centra Průmyslu 4.0.

Jako první host v křesle moderátora Aleše Vlka, který s NCP 4.0 spolupracuje dlouhodobě, se představil profesor Vladimír Mařík, český otec zakladatel Průmyslu 4.0 a vědecký ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT, který je znám svými progresivními až vizionářskými názory. V dalších dílech představíme Luboše Lukasíka, člena představenstva T-Mobile CZ, se kterým se budeme bavit nejenom o sítích 5G a jejich možnostech pro malé a střední výrobní firmy, Dariu Hvížďalovou, úspěšnou výzkumnici a podnikatelku v oblasti umělé inteligence ze společnosti Mainware, nebo Petra Vostrého a Jitku Řehákovou z České spořitelny, se kterými se zaměříme také na možnosti financování inovací a jejich vnímání moderních technologií prostřednictvím pohledu finanční instituce. Dalšími hosty první série budou Josef Kotrba, chairman poradenské společnosti Deloitte, a Michal Nevěřil, odborník na bezpečnost robotických pracovišť ze společnosti Pilz.

Inovacast je dalším krokem v šíření osvěty a vzdělávání veřejnosti na téma Průmyslu 4.0, který se postupně dostává do našeho běžného života: i proto se stále častěji setkáváme s termínem Společnost 4.0. Centrum podcastem navazuje na divácky populární vzdělávací pořady nebo diskuse lídrů z oblasti průmyslu a státu. Formát podcastu má ambici oslovit širší veřejnost. „Ze strany našich diváků jsme vycítili potřebu nejen odborného vzdělávání, ale právě také širší diskuse na téma moderních technologií a názory osobností na současné dění ve společnosti, a to v odlehčené formě“, říká eventová manažerka NCP 4.0 Alena Nessmithová.

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí

Podcast vzniká ve spolupráci se studiem Deloitte, a to jako video i audio. Dostupný bude nejen na webu centra, ale také na Spotify a YouTube, do budoucna se bude rozšiřovat i na další podcastové aplikace.

První díl Inovacastu je k dispozici na webu Národního centra Průmyslu 4.0 ZDE, v aplikaci Spotify ZDE a jako video na YouTube ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. Podle Metodiky 2017+ je nejlepší českou technikou ve skupině hodnocených technických vysokých škol. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Studuje na něm přes 17 800 studentů. Pro akademický rok 2021/22 nabízí ČVUT svým studentům 227 akreditovaných studijních programů a z toho 94 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. Podle výsledků takzvaného škálování všech výzkumných organizací dle Metodiky 2017+, které schválila na konci března 2021 Rada pro výzkum, vývoj a inovace, bylo ČVUT hodnoceno ve skupině pěti technických vysokých škol a obdrželo nejvyšší hodnocení stupněm A. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1673 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 403. místě a na 12. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151. – 200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201. – 250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201. až 250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 254. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 201. – 250. místě, v oblasti „Material Sciences“ na 301. až 350. místě, v oblasti „Mathematics“ na 351. až 400. místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 221. místě. Více ZDE.

Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky je moderní vědecko-výzkumný ústav Českého vysokého učení technického v Praze (CIIRC ČVUT), který spojuje excelentní výzkumné týmy, mladé talenty a unikátní know-how s cílem posouvat technologické hranice a navázat na to nejlepší z tradic českého technického vzdělávání. Těžiště výzkumné práce CIIRC ČVUT se zaměřuje na čtyři základní pilíře: průmysl, energetiku, chytrá města a zdravou společnost, a to jak v základním, tak aplikovaném výzkumu. CIIRC ČVUT byl založen v roce 2013, přičemž plný provoz zahájil v polovině roku 2017 v nově postavené budově. V současné době čítá více než 300 zaměstnanců v 8 výzkumných odděleních, která jsou doplněna tzv. Centry včetně Testbedu pro Průmysl 4.0. Oblast odborného zájmu CIIRC ČVUT je široká: zahrnuje umělou inteligenci, robotiku, automatické řízení a optimalizaci, počítačovou grafiku, počítačové vidění a strojové učení, automatické rozhodování, návrh softwarových systémů a výpočetních prostředků, návrh rozhodovacích a diagnostických systémů a jejich aplikace v medicíně, bioinformatiku, biomedicínu či asistenční technologie. ČVUT CIIRC vytváří jedinečný ekosystém akademicko-průmyslové spolupráce, ve kterém využívá diverzifikované formy financování projektů z národních, evropských a soukromých zdrojů. Více informací ZDE.

Národní centrum Průmyslu 4.0 je otevřená akademicko-průmyslová platforma, která propojuje přední nositele inovací z řad univerzit, firem a dalších organizací, jejichž cílem je společně přispět k rozvoji Průmyslu 4.0 v České republice. Centrum v současné době sdružuje více než 50 partnerů z oblasti akademické a průmyslové sféry včetně technických univerzit ČVUT, VUT, VŠB-TUO, TUL a ZČU. Našimi hlavními průmyslovými partnery jsou Siemens, Škoda Auto a T-Mobile Česká republika. Centrum bylo založeno v roce 2017 profesorem Vladimírem Maříkem a dalšími průkopníky Průmyslu 4.0 a je součástí Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze. Důležitou součástí NCP4.0 je infrastruktura Testbedu pro Průmysl 4.0. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.