Celní správa: Celníci změřili své síly v bězích

05.09.2017 21:58

Téměř 80 celníků z různých koutů České republiky i Evropy změřilo o víkendu v Teplicích své síly ve sportovním klání.

Celní správa: Celníci změřili své síly v bězích
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků pořádal pod záštitou náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové 33. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které bylo již šestnáctým rokem zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA). V teplickém hotelu Panorama se letos sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu i bezmála 40 zahraničních účastníků z 11 evropských zemí.

     Již páteční odpoledne se na start celnické míle, i přes nepříznivé deštivé počasí, postavilo 60 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji loňský vítěz Mindaugas Striokas z Litvy v čase 05:16. Druhý skončil Lukáš Studnař reprezentující Generální ředitelství cel s časem 05:27 a třetí doběhl Petr Vymazal z Celního úřadu pro Olomoucký kraj s časem 05:42. V ženské kategorii si nejlépe vedla Lotyška Diana Jakubjaneca (06:38), pronásledovaná dvojicí Ivana Klímová (06:42) a Jana Václavková (06:45) v barvách české celní správy.

     Na desetikilometrovou trať sobotního hlavního závodu, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR Milan Poulíček, vyrazilo 50 běžců, mezi nimi i 19 žen. Výkony běžců bedlivě sledovala i náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat šestadvacetiletý Litevec Mindaugas Striokas, který zdolal trať v čase 37:55. V silné zahraniční konkurenci předvedli nádherný souboj na cílové rovince obhájce titulu Mistr Celní správy ČR v bězích dvaačtyřicetiletý Petr Vymazal (čas 39:01) a Hubert Nesporý (51 let) z Celního úřadu pro Kraj Vysočina. Toho dělila od lepšího umístění pouhá sekunda. V ženách kralovala Diana Jakubjaneca, která potřebovala k zvládnutí 10 kilometrové trati čas 45:51. Druhá doběhla Jana Václavková (46:31) a třetí skončila Ivana Klímová (47:02).

     Závěrečným Vyřazovacím závodem završil vítězství ve všech třech běžeckých disciplínách Litevec Mindaugas Striokas.  Další pořadí obsadili Lukáš Studnař z Generálního ředitelství cel a Edgars Sipols z Lotyšska. V ženské kategorii vyhrála v této běžecké disciplíně Juste Brokaite z Litvy před Dianou Jakubjaneca z Lotyšska a Lauranne Vermeulen z Belgie.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…