Celní správa: Cigarety, ukryté v rumunské dodávce

10.11.2020 16:09

Téměř devět tisíc kusů cigaret odhalili o víkendu ústečtí celníci v rumunské dodávce.

Celní správa: Cigarety, ukryté v rumunské dodávce
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Během noční směny kontrolovala hlídka mobilního dohledu na dálnici D8 u tunelu Radejčín vozidla projíždějící ve směru ke státní hranici s Německem. Asi hodinu po půlnoci si hlídka vytipovala ke kontrole tmavě modrou dodávku zn. Mercedes-Benz s vlekem určeným k přepravě osobních vozidel, rumunské imatrikulace. Osádku vozidla tvořilo pěti mužů ve věku 28, 30, 46, 50 a 53 let. Celníci podrobili vozidlo důkladné kontrole, při níž objevili tři igelitové pytle s cigaretami různých značek, které byly ukryty pod předními sedadly. Další krabičky cigaret odhalili ve třech igelitových taškách, které se nacházeli v odkládacích přihrádkách vozidla. V konečném součtu v dodávce celníci nalezli 259 krabiček cigaret zn. Kent, 150 krabiček zn. Rothmans a 10 krabiček cigaret zn. Winston.

Kontrolované osoby sice tvrdily, že si kuřivo vezou pro osobní spotřebu, nicméně u odhalených cigaret byl zákonem stanovený množstevní limit pro osobní spotřebu výrazně překročen. Jelikož řidič nebyl zároveň schopen na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující řádné zdanění tabákových výrobků, byly cigarety zajištěny a převezeny do celního skladu. Porušení předpisů bude dále řešeno ve správním řízení.

Fyzická osoba, která dopravuje cigarety pro osobní spotřebu z členských zemí Evropské unie, přepravuje tyto cigarety osvobozené od spotřební daně, pokud jejich množství nepřesahuje povolený limit, tedy 800 kusů cigaret.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…