Celní správa: Destiláty výměnou za traktor?

16.10.2019 18:01

?Více než 200 litrů nelegálně přepravovaného ovocného destilátu zajistili v neděli večer při silniční kontrole jihomoravští celníci.

Celní správa: Destiláty výměnou za traktor?
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Při rutinní kontrole na dálnici D46 ve směru na Olomouc si celníci všimli vozidla Škoda Superb, které bylo zjevně velmi zatížené. Vzhledem k dopravní situaci požádali o součinnost hlídku Policie ČR, která vytipované vůz svedla na nejbližší parkoviště a zastavila.

Ve vozidle cestoval řidič a spolujezdec a celý vnitřní prostor včetně zavazadlového byl zaplněn přepravkami s lahvemi naplněnými čirou tekutinou. Řidič a zároveň majitel vozidla prohlásil, že se jedná o ovocný destilát – 104 litrů „švestkovice" a 101 litrů meruňkovice. Údajně mělo jít o produkty z jeho vlastního pěstitelského pálení, které veze svému kamarádovi výměnou za traktor.

V souladu s evropskou legislativou i českými zákony lze na daňovém území České republiky bez jakéhokoliv dokladu prokazujícího zdanění přepravovat pro osobní spotřebu konzumní líh a lihoviny v množství maximálně 10 litrů. V ostatních případech je třeba prokázat jejich zdanění patřičným dokladem (prodejní doklad, faktura, doklad o dopravě) s vyčíslením zaplacené spotřební daně v České republice.

Vzhledem k tomu, že muž nepředložil žádný doklad prokazující řádné zdanění, celníci destilát zajistili. Majiteli hrozí propadnutí věci, doměření spotřební daně ve výši téměř 30 000 korun a případně i postih za nakládání s neznačeným lihem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…