Celní správa ukončila pátrání po výrobci omamných látek

20.11.2017 11:00

?V minulých dnech ukončili celníci odboru pátrání Generálního ředitelství cel přípravné řízení, v jehož rámci shromažďovali důkazní prostředky k případu jedenatřicetiletého Čecha převážejícího 12 tisíc tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu.

Celní správa ukončila pátrání po výrobci omamných látek
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

 K soudnímu řízení, při němž hrozí muži za zločin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku, nyní dovedou případ policisté.

V obci Královec na Trutnovsku si ve druhé polovině června hlídka královéhradeckých celníků vytipovala ke kontrole vozidlo taxislužby české imatrikulace. Na standardně pokládaný dotaz, zda si osádka dováží nějaké lihoviny, cigarety, tabák, léčiva či omamné a psychotropní látky, se řidič i jeho klient vyslovili záporně. Žádné zájmové zboží celníci nenašli v zavazadlovém prostoru ani v zadní části kabiny vozidla. Služební pes následně označil batoh spolujezdce, jež svíral u svých nohou. Na jeho dně ležely plastové dózy a papírový vak s dvanácti tisíci tabletami léku GALPSEUD s obsahem 60 mg pseudoefedrinu v každé z nich. Z uvedeného množství by bylo možné vyrobit až 424 gramových dávek pervitinu pro drogově závislé v hodnotě zhruba půl milionu korun. Pro zajištění bezpečnosti hlídky byla muži přiložena služební pouta, při jeho přesunu na budovu celního úřadu zjištěna trestní minulost. Muž celníkům vypověděl, že nevěděl a nezajímalo jej, co převáží, stal se údajně pouze kurýrem zásilky, za jejíž převoz z Polska do Čech měl inkasovat 10 tisíc korun.    

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …