Česká televize: S velkou letní rodinnou hrou Déčka vyrazily děti na bezmála sto tisíc výletů

21.09.2022 14:21 | Tisková zpráva

Hrad Český Šternberk, zámek v Brandýse nad Labem, zámek Konopiště nebo Kutná Hora. Během letní hry pomáhaly děti v Středočeském kraji a celkem na 259 místech po celé republice opravit Déčko, které se v červnu porouchalo. Nejúspěšnější výletníci soutěže Spravte to TO! si odnesli 1110 výherních cen.

Česká televize: S velkou letní rodinnou hrou Déčka vyrazily děti na bezmála sto tisíc výletů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Oblíbená prázdninová hra letos přilákala desetitisíce dětí, které společně podnikly bezmála sto tisíc výletů na hrady, zámky, muzea a přírodní atrakce po celé republice. Pomocí hesel, která soutěžící vyplňovali během dvou prázdninových měsíců do mobilní nebo webové aplikace, pomáhali opravit princezně Prze a jejím kamarádům rozbité Déčko.

„Za devět ročníků letní rodinné hry odeslali soutěžící zhruba 800 tisíc kódů, což znamená, že s námi podnikli 800 tisíc výletů po celé České republice. Máme velkou radost i z toho, že nám účastníci často píšou, že díky hře se děti ochotně vydávají na výlety pěšky nebo na kole a že často i sami rodiče poznají třeba i ve svém okolí krásná místa, o kterých před tím nevěděli,“ popisuje produktová manažerka Štěpánka Sunková.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

Účastníci soutěže každým rokem odešlou kolem sto tisíc hesel. Webová stránka, prostřednictvím které se rodiny do soutěže registrovaly, přilákala dohromady více než 200 tisíc návštěvníků, děti společně s rodiči pak zanechali ve speciálním servisním deníku bezmála dvanáct set vzkazů. Seznam výherců je už nyní k dispozici na webových stránkách Déčka ZDE.

Oslavují i další projekty

Déčka Na úspěch letní hry navazují i další dva počiny dětského webu ČT :D. O ceny prestižního festivalu Prix Europa se bude letos ucházet rozsáhlý speciál Ukrajina (ZDE) a online hra Mendel: Navzdory vytrvat (ZDE).

O vítězi „evropských Oscarů,“ jak se festivalu Prix Europa přezdívá, bude rozhodovat mezinárodní porota v německé Postupimi od 23. do 29. října. Do celkem devíti kategorií se letos přihlásilo 606 projektů, do užšího výběru se probojovalo 187 z nich. Festival oceňuje nejlepší mediální produkci Evropy již od roku 1987.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec