České dráhy: Startuje nová sezóna ČD Ski, výhodné skipasy získáte v českých střediscích i Alpách

17.01.2024 22:03 | Tisková zpráva

České dráhy zahajují novou sezónu projektu ČD Ski. Až do konce března získají cestující Českých drah slevu na skipas v pěti českých lyžařských střediscích – na Šumavě, v Jeseníkách, v Krušných a Jizerských horách. Výhodnější skipas si budou moci pořídit také ve švýcarském středisku Davos Klosters. Všechna lyžařská střediska, zařazená do ČD Ski, jsou snadno dostupná vlaky Českých drah.

České dráhy: Startuje nová sezóna ČD Ski, výhodné skipasy získáte v českých střediscích i Alpách
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Většina českých partnerských skiareálů v programu ČD Ski poskytuje po předložení platné jízdenky Českých drah vydané do stanic v blízkosti jednotlivých středisek dvacetiprocentní slevu na jednodenní skipasy. Tuto slevu zde mohou využít v období od 13. ledna do 24. března 2024.

Na Lipně mohou zájemci až do 24. března využít nabídku ČD Yetti. Voucher, se kterým získají 30% slevu na jednodenní skipas, obdrží k jízdenkám ČD vystaveným do stanice Lipno nad Vltavou nebo k síťovým jízdenkám Českých drah (Skupinové víkendové jízdenky a Celodenní jízdenky v celostátní i jihočeské regionální verzi). Kromě zvýhodněné ceny skipasu voucher zároveň umožňuje využít od vlaků ve stanici Lipno nad Vltavou do skiareálu bezplatně skibus.

Ve švýcarském skiresortu Davos Klosters získají cestující ČD v rámci projektu ČD Ski slevu 20 % na dvoudenní nebo třídenní skipas, a to po předložení rezervace do lůžkového vozu v nočním spoji Praha – Linec – Buchs SG – Curych, s přestupem v Buchsu. Slevu na skipas je možné využít od 13. ledna až do 31. března 2024.

Partnerské skiareály

Součástí projektu ČD Ski je pět lyžařských areálů v České republice a jeden ve Švýcarsku:

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26570 lidí

  • Jizerské hory – Skiareál SKI Bižu Tanvaldský Špičák, vlakem na trase Liberec – Smržovka – Tanvaldský Špičák
  • Jeseníky – Skiareál JONAS PARK Ostružná, vlakem na trase Olomouc – Hanušovice – Ostružná – Jeseník
  • Krušné hory – Skiareál Vila Pernink, vlakem na trase Karlovy Vary – Nejdek – Pernink
  • Šumava – Skiareál Ski&Bike Špičák, vlakem na trase Plzeň – Klatovy – Špičák – Železná Ruda
  • Šumava – Lipno (ČD Yetti), vlakem na trase Tábor – České Budějovice – Lipno nad Vltavou
  • Švýcarské Alpy (kanton Graubünden) – středisko Davos Klosters, lůžkovým vozem na trase Praha – Linz – Buchs SG – Curych a navazujícími vlaky z Buchsu do Klosters a Davosu.

Podrobné informace o projektu ČD Ski, podmínkách čerpání slev a tipy na spojení a výhodné jízdenky jsou k dispozici ZDE.

Vlakem do hor rychle a pohodlně

Horská střediska jsou často snadno dostupná vlakem. Některé skiareály a startovní místa pro výlety na běžkách se nacházejí v bezprostřední blízkosti železničních tratí.

Například z Prahy míří přímé spoje Českých drah na Špičák a do Železné Rudy. Rychlíky Berounka tam dorazí za přibližně 3,5 hodiny. Z Prahy je možné cestovat také do Krkonoš. Rychlíky Krakonoš jezdí mezi Prahou a Trutnovem každé dvě hodiny a cesta trvá zhruba 3 a čtvrt hodiny. Regionálními spoji lze pokračovat dál do Svobody nad Úpou, Vrchlabí nebo Jilemnice. Do Svobody nad Úpou a Trutnova jezdí také přímé spěšné vlaky z Hradce Králové. Přímé rychlíky a spěšné vlaky míří do hor také z Brna, a to například do Ramzové v Jeseníkách nebo do Nového Města na Moravě. Pohodlně je možné dojet například také do Harrachova nebo polských Jakuszyc.

Vlakem lze vyrazit také do horských středisek v zahraničí. Spoje SC Pendolino nabízejí nejrychlejší dopravu z České republiky do oblasti Vysokých a Nízkých Tater. Cestující mohou využít také přímé noční spoje, které jezdí do slovenských hor (např. Liptovského Mikuláše, Štrby a Popradu), ale také do švýcarských Alp (z Prahy přes Linec nebo Lipsko do Curychu).

Lyže, snowboardy, sáně a boby je možné vlakem přepravit jako ruční zavazadla bezplatně. Toto sportovní vybavení lze umístit nad a pod místy k sezení nebo na k tomu určených odkládacích místech ve voze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…