České dráhy: Vlakem na festival Divadelní svět Brno

11.05.2017 17:38

Od 12. do 17. května se sjedou do moravské metropole divadelní soubory z různých koutů světa, aby na prknech desítky divadel předvedly to nejlepší ze své tvorby. Na 8. ročník mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno se mohou diváci svézt vlakem Českých drah za polovinu jízdného se slevou VLAK+. Diváci festivalu se mohou těšit na špičkovou činohru, velkolepý balet i na představení pro rodiny s dětmi. Každoročně přiváží festival to nejlepší, co se urodilo na tuzemských i zahraničních scénách.

České dráhy: Vlakem na festival Divadelní svět Brno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

Díky spolupráci s Českými drahami v rámci akce VLAK+ Divadelní svět Brno mohou mimobrněnští diváci cestovat na festival levněji. Při nákupu zpáteční jízdenky do Brna získají slevu 50 %. Stačí, když při cestě zpět předloží vstupenku na některé z představení festivalu (datum konání představení musí být v intervalu mezi prvním a posledním dnem platnosti jízdenky). Sleva platí na cesty do a ze všech železničních stanic začínajících názvem Brno.

Jízdenku VLAK+ Divadelní svět Brno lze zakoupit v kterékoli pokladně Českých drah nebo u průvodčího ve vlaku. Sleva se vztahuje na zpáteční jízdenku s datem nástupu jízdy od 9. do 17. května 2017. Jízdu zpět je třeba uskutečnit nejpozději do 18. května. Slevu ovšem nelze slučovat s jinými nebo uplatnit online.

Jedním z lákadel festivalu může být pozoruhodná inscenace Naivního divadla Liberec s názvem „Čechy leží u moře“, která mimo jiné získala Cenu ERIK, udělovanou nejinspirativnější české loutkové inscenaci sezony, i Cenu Divadelních novin v kategorii Loutkové a výtvarné divadlo. Novinkou letošního ročníku je exkluzivní projekt Divadelního světa Brno s kultovním brněnským Barem, který neexistuje. Tamní barmani vytvořili s dramaturgy jednotlivých divadel speciální „drinkové menu“, které divákům umožní divadlo doslova ochutnat. Až do léta bude možné dát si drinky inspirované např. tragickým Oidipem, hravým Louskáčkem či vášnivou Carmen.

Kompletní program divadelního festivalu naleznete na jeho webových stránkách: www.divadelnisvet.cz

Pozvánka na akci i další zajímavé zážitky na webu Českých drah: www.cd.cz/zazitky.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…