Drážní úřad: Nové spojení v Praze je zkolaudováno

14.03.2021 9:45

Drážní úřad vydal kolaudační rozhodnutí na stavbu „Nové spojení“, která umožňuje jízdu vlaků mezi Hlavním nádražím, Libní, Holešovicemi a Vysočany.

Drážní úřad: Nové spojení v Praze je zkolaudováno
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

Toto rozhodnutí nabylo právní moci dne 5. 3. 2021. Po uvedené trati dosud jezdily vlaky v režimu zkušebního provozu. V průběhu výstavby totiž došlo ke zpřísnění hlukových limitů, a proto orgán ochrany veřejného zdraví nemohl vydat souhlasné závazné stanovisko pro kolaudaci stavby.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Správa železnic provedla za účelem snížení hluku projíždějících vlaků koncem roku 2020 a začátkem roku 2021 úpravy kolejí, které umožnily Hygienické stanici hlavního města Prahy vydat pro účely kolaudace stavby souhlasné závazné stanovisko s podmínkou. Tato podmínka, která je jednou z podmínek již citovaného kolaudačního rozhodnutí, ukládá Správě železnic, aby v termínu do 30. 6. 2021 předložila orgánu ochrany veřejného zdraví návrh opatření, která na dané trati od 1. 7. 2021 v nočních hodinách zajistí omezení nákladní dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…