FN Hradec Králové: Prostory Kliniky onkologie a radioterapie zdobí obrázky květů tulipánů

15.03.2022 12:39 | Tisková zpráva

Obrázky různobarevných tulipánů ozdobily prostory Kliniky onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice Hradec Králové v rámci akce Tulipánový měsíc, pořádané neziskovou organizací Amelie, z. s.

FN Hradec Králové: Prostory Kliniky onkologie a radioterapie zdobí obrázky květů tulipánů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Cílem projektu je přinést naději všem, kteří se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním, do tvorby obrázků se zapojili školáci z několika škol a dobrovolníci.

„Děkujeme všem, kteří se do letošního ročníku zapojili, podařilo se nám předat téměř 1600 obrázků a dalších děl v podobě tulipánů či jiných jarních motivů, věříme, že pacientům přinesou jarní pozitivní náladu. Chceme, aby lidé s rakovinou nebyli sami a aby věděli, že na ně lidé mimo nemocnici také myslí,“ uvedla koordinátorka organizace Amelie v Královéhradeckém kraji Helena Nováková.

V prostorách ambulancí, radioterapie a lůžkových oddělení kliniky jsou umístěny práce pacientů Psychiatrické kliniky FN HK, školáků ZŠ a MŠ při Fakultní nemocnici Hradec Králové, ZŠ Komenského a ZŠ Husova z Hořic, ZŠ Sever a ZŠ SNP z Hradce Králové, ZŠ Česká Skalice, ZŠ Dobruška, ZŠ Librantice, ZUŠ Střezina a Habrmanova z Hradce Králové a Zemědělské akademie a Gymnázia Hořice.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

„Další výrobky jako například ušité tulipány v květináčích, upečené perníčky či mýdla vyráběli také dobrovolnici Amelie,“ dodala Helena Nováková koordinátorka organizace Amelie. Vyzdobené prostory kliniky potěšily pacienty na ambulanci, stacionáři, radioterapii ale i na obou lůžkových odděleních. „Tulipánový měsíc i další podobné akce vítáme, protože vyjadřují podporu lidem bojujícím s onkologickým onemocněním a dodávají jim potřebnou sílu a energii v jejich nelehkém životním období.,“ uvedla vrchní sestra Kliniky onkologie a radioterapie FN HK Mgr. Dagmar Švecová.

Amelie připravuje v rámci Tulipánového měsíce také benefiční prodej výrobků ve dnech 26. až 27. března v OC Futurum v Hradci Králové, výtěžek půjde na bezplatné služby organizace pro onkologicky nemocné a jejich blízké. Bližší informace o akci Tulipánový měsíc i činnosti Amelie, z.s. je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…