GDELS podepsala dohodu s pěti českými podniky v souvislosti s výběrovým řízením na nová pásová obrněná vozidla

02.06.2017 10:48

Vláda České republiky plánuje nahradit starší pásová obrněná vozidla ve výzbroji AČR moderními bojovými vozidly pěchoty. Jako jeden z potenciálních kandidátů pro tento akviziční projekt bylo vybráno i moderní pásové obrněné vozidlo ASCOD společnosti General Dynamics European Land Systems (GDELS).

GDELS podepsala dohodu s pěti českými podniky v souvislosti s výběrovým řízením na nová pásová obrněná vozidla
Foto: GDELS
Popisek: Zástupci GDELS a českých firem

V souvislosti s výběrovým řízením na nová pásová obrněná vozidla pro AČR bude GDELS pokračovat ve své strategii vytváření dlouhodobých průmyslových partnerství se společnostmi v České republice.  GDELS je osvědčený a spolehlivý partner, který už dříve například dodal české armádě 107 vozidel Pandur II 8x8, a to ve velké míře za účasti českých průmyslových podniků. Následně pak GDELS převedl celou výrobu těchto moderních kolových obrněných vozidel na českého průmyslového partnera.

Během prvních dvou dnů mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET 2017 v Brně GDELS podepsal dohody s pěti českými společnostmi o možné budoucí spolupráci na programu nového pásového obrněného vozidla pro AČR.

„Tímto krokem potvrzujeme náš silný zájem dodat české armádě vozidla ASCOD, jedny z nejmodernějších a nejvýkonnějších bojových vozidel pěchoty, a výrazně tak přispět i k rozvoji českého průmyslu. Česká republika představuje pro GDELS jeden z etablovaných trhů. Můžeme se proto spolehnout na rozsáhlou a prověřenou síť průmyslových partnerů po celé zemi,“ řekl Dr. Thomas Kauffmann, viceprezident pro mezinárodní obchod a služby společnosti GDELS.

ASCOD vystaveny na IDET 2017

Konkrétně na letošním IDETu GDELS podepsal dohodu se svým strategickým partnerem, holdingem CZECHOSLOVAK GROUP (CSG). „Možnost kooperace na novém projektu je dalším důležitým krokem naší dosavadní úspěšné a také prověřené spolupráce,“ řekl Jaroslav Strnad, majitel holdingu CSG.

GDELS podepsal memorandum o porozumění i se svým dalším osvědčeným obchodním partnerem, podnikem VOP CZ, který má velké zkušenosti, možnosti a schopnosti v oblasti výroby vojenského vybavení i svařování a obrábění kovů.

Podpis dohody mezi GDELS a VOP (Thomas Kauffmann vlevo, Marek Špok vpravo)

GDELS rovněž uzavřel dohody s dalšími osvědčenými českými dodavateli, kterými jsou Letecké přístroje Praha (LPP) specializující se na bojové informační systémy a diagnostické systémy, Meopta Systems, přední výrobce optiky a optoelektronických produktů, a Ray Services, jenž má velké zkušenosti, možnosti a schopnosti v oblasti strojírenství, výroby kabelových svazků a elektromechanických sestav.

O General Dynamics European Land Systems (GDELS)

GDELS mající ústředí ve španělském Madridu, je obchodní společností korporace General Dynamics (NYSE:GD), která má pět evropských obchodních zastoupení nacházejících se v Rakousku, České republice, Německu, Španělsku a Švýcarsku. Společnost GDELS zaměstnává přibližně 1800 vysoce kvalifikovaných technických pracovníků a vyvíjí, navrhuje, vyrábí a dodává pozemní vojenskou techniku zahrnující kolová, pásová, obojživelná vozidla, ženijní mostní systémy, zbraně a munici zákazníkům po celém světě. Více informací je k dispozici na www.gdels.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…