Hasičský záchranný sbor bodoval na World Firefighters Games 2018 v Jižní Koreji

19.09.2018 21:54

Reprezentace HZS ČR v TFA se zúčastnila ve dnech 10. 9. až 17. 9. 2018 13. ročníku Světových hasičských her v Jižní Koreji. A nutno dodat, že se naši reprezentanti v konkurenci 7000 účastníků z 65 zemí rozhodně neztratili.

Hasičský záchranný sbor bodoval na World Firefighters Games 2018 v Jižní Koreji
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Ještě před zahájením disciplín TFA si trenér Miroslav Šín z HZS MSK „odskočil“ pro zlatou medaili v silovém trojboji (dřep, bench press, mrtvý tah).

Česká reprezentace se zúčastnila také závodu STAIR RACE – běh do schodů na 1 km s převýšením 300 m, kde získala hned několik medailí dle věkovým kategorií: Pavel Kouřík (HZS PLK) bronz, Vít Malenovský (HZS JMK) stříbro, David Kubiš (HZS JČK) zlato. Martin Plšek stříbro a Michal Přecechtěl stříbro (oba HZS OLK).

První den soutěže v TFA závodili nejmladší soutěžící do 30 let. Ve velké konkurenci získal stříbrnou příčku závodník HZS Zlínského kraje Jan Haderka s výsledným časem 5 min 29 s. Od zlaté medaile domácího korejského závodníka jej dělily pouhé dvě vteřiny. Michal Brousil (HZS JČK) obsadil 4. místo a Pavel Kouřík (HZS PLK) 5. místo, jejich výkon byl bohužel poznamenán vytrvalým deštěm.

Ve věkové skupině do 35 let startoval Vít Malenovský (HZS JMK). Krásný souboj s korejským šampionem přinesl skvělou podívanou a Vítovi bronzovou medaili. Vytrvalý déšť a velké množství vody nasáklé do figuríny a hadic, v takových podmínkách soutěžil Petr Moleš (HZS JMK), který přesto dokázal závod dokončit a vybojovat 6. místo.

Třetí den soutěže reprezentanti ve věkové skupině do 40 let ukázali, že zkušenosti z velkých závodů se nedají ničím nahradit. Roman Viej (HZS MSK) startoval ráno, kdy celá trať byla mokrá a klouzala. Roman načerpal poznatky od závodníků z předchozích dní a předvedl naprosto soustředěný výkon. Za toto byl oceněn zlatou medailí pro Českou republiku. Za obdobných podmínek závodili v této kategorii také Martin Plšek (HZS OLK), který získal bronz a David Kubiš (HZS JČK), který byl hned za Martinem Plškem na 4. místě.

V kategorii do 45 let Českou republiku reprezentoval Stanislav Kalvoda (HZS JMK) a Michal Přecechtěl (HZS OLK). Michal měl již téměř oschlou trať a znal časy všech svých konkurentů. Zkušeně si vše pohlídal a zvítězil s náskokem deseti sekund (další zlato pro českou výpravu). Bohužel Stanislava Kalvodu od bronzové medaile dělila jediná sekunda a zbyla na něj jen „bramborová“ medaile.

Poslední den Světových hasičských her se tým české reprezentace (Brousil, Haderka, Kalvoda, Malenovský, Moleš, Plšek, Přecechtěl, Šín, Viej) zúčastnil ještě závodu TUG OF WAR – PŘETAHOVÁNÍ LANEM a běhu na 5000 m (Kouřík, Kubiš). Naši se přetahování zúčastnili po hlavním závodu v TFA. Ve velice přátelské atmosféře hasičů z celého světa si vybojovali zlato. V této disciplíně je naprosto klíčové, aby všichni v týmu pracovali jako jedno tělo. Češi potvrdili skvělého týmového ducha a fakt, že umí táhnout za jedno lano, předvedli i ve skutečnosti. Běh na 5000 m se neběžel na dráze jako obvykle, ale v okolí stadionu. Pavel Kouřík předvedl skvělý čas 16 min a 44 s a obsadil 2. místo. David Kubiš ve svoji věkové kategorii nenašel přemožitele a dostal zlatou medaili.

Při zakončení her bylo ještě vyhlášeno absolutní pořadí v závodu TFA bez rozdílu věku. Vít Malenovský obsadil skvělé 3. místo.

Disciplíny TFA:
1. úsek roztahování a balení hadic
2. úsek přenásení figuríny, přelezení 4 m bariéry
3. úsek žebříky a vynesení závaží
4. úsek výběh do výškové budovy

Další informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …