Jihočeský kraj: Jihočeská záchranka získá 13 nových přístrojů za 5,6 milionu

09.04.2021 9:15

Pomohou jí zlepšit akceschopnost výjezdových posádek

Jihočeský kraj: Jihočeská záchranka získá 13 nových přístrojů za 5,6 milionu
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Třináct nových přístrojů pomůže Zdravotnické záchranné službě Jihočeského kraje (ZZS JčK) zlepšit akceschopnost a mobilní vybavení výjezdových posádek.

Anketa

Uspěl Jan Blatný ve funkci ministra?

26%
74%
hlasovalo: 3578 lidí

Výběr dodavatelů na veřejnou zakázku v hodnotě 5,6 milionu korun schválila ve čtvrtek 8. dubna rada kraje. Potvrdil to náměstek hejtmana pro veřejné zakázky Pavel Klíma.

Podle Klímy se konkrétně jedná o šest kusů přístrojů pro monitorování životních funkcí, šest přístrojů pro zajištění umělé plicní ventilace a jeden přístroj pro zajištění nepřímé srdeční masáže. „Dodavatelem zařízení je v prvním případě společnost Medsol, ve druhém MEDIPRAX CB a ve třetím opět Medsol,“ upřesnil náměstek hejtmana pro veřejné zakázky s tím, že uvedené náklady na nákup pokryje ZZS JčK z vlastních zdrojů.

Zřizovatelem zdravotnické záchranné služby je Jihočeský kraj. ZZS JčK zajišťuje nepřetržitou přednemocniční neodkladnou péči na území o rozloze 10 056 kilometrů čtverečních pro 640 196 obyvatel. Velikostí spádového území je druhou největší záchrannou službou v České republice s nejmenší hustotou osídlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…