Jihomoravský kraj: Na podporu rozvoje venkova letos směřuje 50 milionů

06.04.2022 18:47 | Tisková zpráva

Dotace ve výši přes 50 milionů korun na letošní rok schvalovali ve středu 6. března 2022 krajští radní v rámci programu Podpora rozvoje venkova Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Na podporu rozvoje venkova letos směřuje 50 milionů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Rada navrhla zastupitelstvu ke schválení 271 žádostí, radní pak podpořili dalších 16. „Celkem tedy hodláme podpořit 287 žádostí s celkovým objemem dotací přes 50 milionů korun,“ konstatoval náměstek hejtmana Jan Zámečník. Jak následně dodal, cílem uvedeného krajského programu je zachovat základní funkce v oblasti veřejné správy na venkově s ohledem na kvalitu života.

„Program je zaměřený na podporu údržby a budování občanské vybavenosti zejména v oblasti školní a předškolní výchovy, sportu, kultury a volnočasových aktivit, služeb, zdravotní a sociální péče. Ale také na opravy a rekonstrukce místních komunikací, chodníků a osvětlení. Aktivity místních akčních skupin – tedy MAS – chceme letos podpořit především v oblasti propagace regionální produkce formou místních značek produktů,“ uvedl náměstek hejtmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…