Jihomoravský kraj přispěje na Noc vědců

28.06.2021 10:06

Sto tisíci korunami podpoří Jihomoravský kraj Noc vědců, která se uskuteční 24. září 2021. Na svém zasedání to dnes (24. června 2021) schválilo krajské zastupitelstvo.

Jihomoravský kraj přispěje na Noc vědců
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Noc vědců (24. září 2021) je jediná noc na stovkách míst v Evropě ve večerních a nočních hodinách, kdy budou zpřístupněny univerzity, vědecká a výzkumná pracoviště, science centra a další pracoviště,

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

ve kterých se zdarma konají komentované prohlídky, populárně vzdělávací přednášky, workshopy, experimenty, vědecké show nebo hudební vystoupení. Cílem Noci vědců je bořit mýty o vědcích a vědkyních jako o lidech zavřených v laboratořích a ukázat nejširší veřejnosti jejich přínosnou práci zábavnou formou.

V České republice se vědeckopopularizační akce Noc vědců koná od roku 2005 a je zastoupena 20 českými univerzitami a přibližně 40 vědecko-výzkumnými a dalšími odbornými institucemi. Specialitou českých pořadatelů Noci vědců je jiné ústřední téma na každý rok konání. Tím letošním je ČAS.

Vzhledem k epidemiologické situaci a jejímu nepředvídatelnému vývoji bude Noc vědců na Masarykově univerzitě probíhat především online programem prostřednictvím krátkých vědeckopopularizačních videí. Všechna videa bude spojovat jednotné téma letošního ročníku.

„Finanční prostředky z požadované dotace od kraje budou využity na natáčení těchto videí. Nespornou výhodou online verze programu pro zájemce o popularizační aktivity je možnost se k němu opakovaně vracet a navíc odkudkoliv,“ doplnil hejtmanův náměstek pro regionální rozvoj Jan Zámečník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…