Jihomoravský kraj zvyšuje kapacity základních uměleckých škol

11.03.2021 9:15

Rada Jihomoravského kraje schválila změnu kapacit základních uměleckých škol, aby se snížily rozdíly mezi částmi kraje.

Jihomoravský kraj zvyšuje kapacity základních uměleckých škol
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Rada Jihomoravského kraje schválila změny nejvyššího povoleného počtu žáků v základních uměleckých školách zřizovaných Jihomoravským krajem. „Rozhodnutí nejvíce prospěje okresům Brno-venkov, Břeclav a Znojmo, kde jsme sledovali dlouhodobě nedostatečné příležitosti ke vzdělávání na základních uměleckých škol,“ vysvětluje rozhodnutí Jiří Nantl – náměstek hejtmana pro vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Rozhodnutí navazuje na strategický cíl kraje zajistit vyvážený rozsah nabídky základních uměleckých škol napříč celým územím kraje. Souvisí také se snahou obecně narovnávat vzdělávací příležitosti v kraji.

„Základní umělecké vzdělávání je důležitou součástí rozvoje talentu dětí a proto potřebujeme zajistit jeho dostupnost. Dosud nejhorší situace byla v okresu Znojmo, kde byla kapacita necelých 13 % příslušné věkové skupiny dětí od 6 do 18 let, zatímco jinde v kraji to bylo až 32 %. Přijaté opatření celou situaci narovnalo a jde o první konkrétní krok, kterým naplňujeme náš cíl férového přístupu každého dítěte všude na jižní Moravě ke vzdělávacím možnostem“ doplňuje Nantl.

Podle rozhodnutí Rady Jihomoravského kraje se zvýšila kapacita u 13 základních uměleckých škol. Ke snížení došlo u 7 subjektů, které úředně schválenou kapacitu předtím fakticky ale nenaplňovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…