Jihomoravský kraj zvyšuje kapacity základních uměleckých škol

11.03.2021 9:15

Rada Jihomoravského kraje schválila změnu kapacit základních uměleckých škol, aby se snížily rozdíly mezi částmi kraje.

Jihomoravský kraj zvyšuje kapacity základních uměleckých škol
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Rada Jihomoravského kraje schválila změny nejvyššího povoleného počtu žáků v základních uměleckých školách zřizovaných Jihomoravským krajem. „Rozhodnutí nejvíce prospěje okresům Brno-venkov, Břeclav a Znojmo, kde jsme sledovali dlouhodobě nedostatečné příležitosti ke vzdělávání na základních uměleckých škol,“ vysvětluje rozhodnutí Jiří Nantl – náměstek hejtmana pro vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Rozhodnutí navazuje na strategický cíl kraje zajistit vyvážený rozsah nabídky základních uměleckých škol napříč celým územím kraje. Souvisí také se snahou obecně narovnávat vzdělávací příležitosti v kraji.

„Základní umělecké vzdělávání je důležitou součástí rozvoje talentu dětí a proto potřebujeme zajistit jeho dostupnost. Dosud nejhorší situace byla v okresu Znojmo, kde byla kapacita necelých 13 % příslušné věkové skupiny dětí od 6 do 18 let, zatímco jinde v kraji to bylo až 32 %. Přijaté opatření celou situaci narovnalo a jde o první konkrétní krok, kterým naplňujeme náš cíl férového přístupu každého dítěte všude na jižní Moravě ke vzdělávacím možnostem“ doplňuje Nantl.

Podle rozhodnutí Rady Jihomoravského kraje se zvýšila kapacita u 13 základních uměleckých škol. Ke snížení došlo u 7 subjektů, které úředně schválenou kapacitu předtím fakticky ale nenaplňovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…