Koryta potoků jsou díky ÚZSVM nyní státního podniku Lesy ČR

27.11.2019 22:49

Státní podnik Lesy ČR získal od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Ústí nad Labem do svého majetku další lesní pozemky, tentokrát v hodnotě 172 928 Kč a o rozloze téměř 30 tisíc m2. Pozemky jsou rozmístěny v okresech Chomutov, Most, Louny a Liberec.

Koryta potoků jsou díky ÚZSVM nyní státního podniku Lesy ČR
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jeden z pozemků byl Lesům ČR převeden v okrese Louny. Pozemek o rozloze 1 010 m2 leží v katastrálním území Hříškov. ÚZSVM jej získal po ukončení činnosti Okresního úřadu Louny.

Dva lesní pozemky byly převedeny ÚZSVM v okresech Most a Chomutov. Větší z pozemků o rozloze 7 632 m2 leží v katastrálním území Libkovice u Mostu. Menší z pozemků o výměře 5 953 m2 leží v katastrálním území Chomutov I. a nachází se v lokalitě, kde jsou nutná opatření proti šíření kalamitního škůdce. Oba pozemky byly před převodem vedeny na neznámého vlastníka, bylo tedy třeba nejdříve provést majetkoprávní šetření za účelem zjištění skutečného vlastníka pozemků.

Dalších 10 pozemků bylo převedeno na Liberecku. Celkem čtyři pozemky o celkové výměře 8 981 m2 leží v katastrálním území Kobyly. Tyto pozemky tvoří strmé zalesněné stráně a lesní cestu podél lesa. V územním plánu obce Kobyly jsou pozemky zařazeny do ploch luk a pastvin. Tři pozemky ležící v katastrálním území Hejnice o celkové výměře 3 137 m2 se nachází mimo zastavěnou část obce, pod bezejmenným vodním tokem, který spravují Lesy ČR. V územním plánu obce Hejnice jsou pozemky vedeny jako plochy vodní a vodohospodářské. Současně se pozemky nacházejí ve velkoplošném zvláště chráněném území Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. ÚZSVM je nabyl do majetku na základě smlouvy o předání majetku státu po Státním statku Bílý Kostel v likvidaci.

Obdobný charakter má pozemek o rozloze 149 m2 ležící v katastrálním území Ludvíkov pod Smrkem. Pozemek leží pod vodním tokem a tvoří Ludvíkovský potok. I tento pozemek nabyl ÚZSVM na základě smlouvy o předání majetku státu po Státním statku Bílý Kostel v likvidaci. V územním plánu města Nové Město pod Smrkem je pozemek veden jako plochy vodní a vodohospodářské – vodní plochy a toky.

Potok tvoří i další převedený pozemek, a to o rozloze 1 274 m2 ležící v katastrálním území Nové Město pod Smrkem. Pozemek se nachází mimo zastavěnou část města, pod vodním tokem Novoměstský potok a rovněž ho ÚZSVM získal do příslušnosti hospodařit na základě smlouvy o předání majetku státu po Státním statku Bílý Kostel v likvidaci.

Poslední převedený pozemek leží v katastrálním území Kristiánov a jeho výměra činí 1 547 m2. Nachází se v blízkosti zastavěné části obce Heřmanice. Jedná se o nelesní pozemek, podmáčený se zamokřenou plochou, který má ve skutečnosti charakter lesního pozemku a přiléhají k němu lesní pozemky s právem hospodařit pro Lesy České republiky. Opět ho ÚZSVM získal po Státním statku Bílý Kostel v likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…