Kraj Vysočina podpoří natáčení dalších dvou filmů

01.01.2022 18:37 | Tisková zpráva

Kraj Vysočina finančně podpoří filmaře. Jak informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, finančně se bude podílet na dvou snímcích, které vznikají v regionu.

Kraj Vysočina podpoří natáčení dalších dvou filmů
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Stotisícová dotace pomůže s pracemi na filmu režiséra Šimona Holého s názvem „A pak přišla láska…“. Padesáti tisíci pomůže i s dokončením dotáček dokumentu s názvem Plná 6. Snímek je věnován mapování kariéry motocyklového závodníka Kamila Holána, rodáka ze Žďáru nad Sázavou.

Celovečerní hraný film „A pak přišla láska…“ má být podle tvůrců psychologickým melodramatem s prvky ironického humoru. Štáb pro natáčení vybral lokace v okolí Petrovického mlýna nebo Bílé skály u Luk nad Jihlavou. Ve snímku si zahrají herci Horáckého divadla Jihlava Sára Venclovská a Marián Chalány. Dokument Plná 6 připravovaný produkční společností Sounderground mapuje sportovní dráhu jednoho z nejlepších motocyklových závodníků, žďárského rodáka Kamila Holána. Dotáčky prvního českého dokumentu z prostředí závodů silničních motocyklů na přírodních okruzích podpoří Kraj Vysočina částkou 50 tisíc korun.

V posledních letech finančně podpořil Kraj Vysočina natáčení především pohádek – Princezna zakletá v čase nebo Čertí brko, ale i výrobu snímku SLOVO režisérky Beáty Parkanové nebo dokumentárního filmu Bojovníci v odboji a ilegalitě - vzpomínky partyzánů, který vznikl díky aktivitě Spolku židovských odbojářů a vojáků.

Partnerem pro filmové produkce při mapování vhodných lokací pro natáčení nebo zprostředkování kontaktů pro doprovodné služby je už od roku 2017 Filmová kancelář pod krajskou destinační agenturou Vysočina Tourism. Disponuje archivem originálních regionálních lokací, které splňují nejčastější požadavky filmařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…