Královéhradecký kraj: KACPU ve čtvrtek změní adresu i provozní dobu

29.03.2022 21:20 | Tisková zpráva

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) ve čtvrtek 31. března zahájí provoz na novém místě v administrativní budově Na Okrouhlíku v Hradci Králové. Zároveň od stejného dne centrum zkrátí svou provozní dobu a registrovat bude pouze od 7 do 19 hodin. Mimo tuto dobu bude centrum poskytovat podporu uprchlíkům pouze ve formě zajištění přespání do druhého dne.

Královéhradecký kraj: KACPU ve čtvrtek změní adresu i provozní dobu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Z důvodu nízké vytíženosti centra v nočních hodinách jsme se rozhodli zkrátit jeho denní provozní dobu na 12 hodin. Centrum bude od 31. března poskytovat administrativní pomoc uprchlíkům každý den od 7 do 19 hodin. Mimo tento čas bude centrum prostřednictvím hasičského záchranného sboru zajišťovat pouze nouzové přespání do druhého dne. Aktuálně již není efektivní držet 24hodinový kompletní provoz centra. V případě dalšího vývoje uprchlické krize jsme připraveni provozní dobu znovu upravit,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

KACPU od 2. do 29. března odbavilo přes 10 tisíc ukrajinských uprchlíků. Zatímco v prvních týdnech provozu centrem denně prošlo v průměru 600 osob, v posledních dnech se jejich počet snížil na zhruba 200 za den.

Ve středu 30. března se centrum ve 12 hodin uzavře a začne se stěhovat na novou adresu Na Okrouhlíku 1371, Pražské Předměstí, Hradec Králové. Znovu zprovozněno by mělo být na novém místě v dopoledních hodinách ve čtvrtek 31. března.

Rozprostírat se bude ve dvou podlažích, kdy u vstupu vedle recepce bude čekárna a místo pro vyřízení žádosti o ubytování, v prvním nadzemním podlaží pak bude probíhat veškerá administrativní část registrace.

Registrace v KACPU čítá tyto procesy: lustraci, vydání víza, kontakt s úřadem práce, sjednání zdravotního pojištění, případně zajištění ubytování. Veškerou administrativu usnadňuje fakt, že registrace probíhá na jednom místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

10:04 ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

Provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl v I. čtvrtletí 40,3 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst …