Královéhradecký kraj: Na podporu sportu dá kraj 15 milionů korun, dalších 2,6 milionu na volnočasové aktivity

22.03.2022 17:56 | Tisková zpráva

Na modernizace a rekonstrukce sportovních objektů půjde z krajských peněz pět milionů korun. Dalších 10 milionů korun podpoří přípravu sportovců a pořádání nejrůznějších sportovních akcí.

Královéhradecký kraj: Na podporu sportu dá kraj 15 milionů korun, dalších 2,6 milionu na volnočasové aktivity
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Kraj celkem vyhoví 267 žádostem o dotaci v oblasti sportu a tělovýchovy. V oblasti volnočasových aktivit kraj podpoří 118 žádostí celkovou částkou přes 2,6 milionu korun. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí

„Podporou sportu, tělovýchovy a volnočasových aktivit především motivujeme mladou generaci k zdravému životnímu stylu a smysluplnému trávení času. Je to významná investice do budoucnosti a důležitá prevence nejrůznějších problematických jevů, jako je například konzumace drog,“ říká náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Arnošt Štěpánek.

V rámci svých neinvestičních dotačních programů kraj podpoří pohybovou gramotnost (23 žadatelů získá dotaci 600 tisíc korun), pořádání významných sportovních akcí dětí a mládeže (40 žadatelů získá dotaci 1,6 milionu korun), pořádání významných masových sportovních akcí (32 žadatelů získá 600 tisíc korun), činnost sportovních středisek a sportovních center mládeže (48 žadatelů získá dva miliony korun), krajské reprezentační výběry mládeže a reprezentace na republikových, evropských a světových soutěžích (48 žadatelů získá téměř 1,6 milionu korun), vzdělávání trenérů, rozhodčích a cvičitelů (osm žadatelů získá 200 tisíc korun), vrcholový a výkonnostní sport dospělých (43 žadatelů získá tři miliony korun) a přípravu na Olympiádu dětí a mládeže (13 žadatelů získá 450 tisíc korun).

V rámci investičního dotačního programu „Podpora investic do sportovních objektů“ pak Královéhradecký kraj poskytne 12 žadatelům téměř pět milionů korun. Půjde především o rekonstrukce a modernizace hřišť a sportovních hal.

Kraj podpoří i volnočasové aktivity

Na 118 projektů v oblasti volnočasových aktivit hodlá Královéhradecký kraj přispět částkou přes 2,6 milionu korun. Kraj konkrétně podpoří celoroční činnost organizací dětí a mládeže (59 žadatelů získá 1,3 milionu korun), akce pro děti a mládež krajského významu (15 žadatelů získá 191 tisíc korun), táborovou činnost (30 žadatelů získá 450 tisíc korun), mezinárodní spolupráci dětí a mládeže (pět žadatelů získá 130 tisíc korun) a rekonstrukci a modernizaci objektů a zařízení využívaných pro volný čas děti a mládeže (devět žadatelů získá 547 tisíc korun).

„Návrh na poskytnutí dotací v této podobě schválilo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje. Všechny neinvestiční projekty musí být realizovány ještě letos. V případě investic je lhůta prodloužena do konce listopadu příštího roku,“ doplňuje radní Adam Valenta odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…