Berdychová: Kraj chystá projekty sociální prevence za více než 337 milionů

28.03.2022 22:21 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj bude usilovat o finanční podporu z Operačního programu Zaměstnanost+ Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky. Připravovaný projekt podpoří financování sociálních služeb v příštích třech letech částkou více než 337 milionů korun.

Berdychová: Kraj chystá projekty sociální prevence za více než 337 milionů
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Kromě stávajících kapacit sociálních služeb podpoří i jejich další rozvoj. „V souvislosti s reformou psychiatrické péče projekt cílí na posílení služeb, které podporují sociální začleňování osob s duševním onemocněním. Významná část finančních prostředků bude směřovat do služeb, které podporují samostatné bydlení a sociální rehabilitaci osob se zdravotním postižením. Navýšení poskytovaných služeb je v souladu s krajskou strategií v oblasti sociálních služeb do roku 2026,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Kraj v rámci projektu podpoří 30 služeb zajišťovaných na celém území Královéhradeckého kraje. Kromě již zmiňovaných služeb pro osoby s duševním onemocněním a zdravotním postižením projekt podpoří osoby ohrožené sociálním vyloučením ze socioekonomických důvodů prostřednictvím azylových domů či sociálních rehabilitací. Podpory se dočká i intervenční centrum zajišťující psychologickou a sociálně právní pomoc obětem domácího násilí. Hlavním cílem projektu je zapojení osob ohrožených sociálním vyloučením do běžného života a trhu práce.

„Projekty financované z evropských fondů jsou pro nás příležitostí k dalšímu rozvoji sociálních služeb. Ty budeme financovat prostřednictvím veřejných zakázek. V rámci nového programovacího období chceme zmodernizovat způsob financování sociálních služeb zapojených do projektu, abychom lépe zajistili jejich stabilitu a rozvoj,“ uvedla Martina Berdychová jeden z přínosů projektu.

Na financování projektů se bude podílet Královéhradecký kraj desetiprocentní spoluúčastí. Projektovou přípravu bude zajišťovat odbor sociálních věcí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje společně s Centrem investic, rozvoje a inovací (CIRI). Podpora sociálních služeb by měla být probíhat od 1. října 2022 do 30. září 2025.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…