Královéhradecký kraj uspořádá další hackathon na podporu práce s otevřenými daty

15.06.2023 16:13 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj ve spolupráci s Centrem investic, rozvoje a inovací během října uspořádá další ročník programátorské soutěže Hackathon Královéhradeckého kraje. Týmy složené z žáků a studentů budou mít opět možnost vytvořit návrh webové aplikace využívající otevřená data, která bude sloužit všem obyvatelům kraje.

Královéhradecký kraj uspořádá další hackathon na podporu práce s otevřenými daty
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Hackathon Královéhradeckého kraje je skvělou příležitostí pro účastníky vyzkoušet si svoje programátorské dovednosti přímo v praxi a ostré konkurenci a získat cenné zkušenosti do budoucího zaměstnání. Současně je to výborná propagace otevřených dat, která nabízejí mnoho příležitostí ke zpracování, ale neví se o nich tak, jak by si to zasloužila. Výsledkem Hackathonu pak není jen něco abstraktního, ale návrhy konkrétních aplikací, které mohou sloužit široké veřejnosti,“ vysvětlil 1. náměstek hejtmana Pavel Bulíček, odpovědný za oblast investic, informačních technologií a inovací.

Hackathon Královéhradeckého kraje se odehraje 19. října v prostorách Fakulty informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové. Jedná se o soutěž o nejlepší návrh aplikace využívající otevřená data. Zúčastnit se mohou dvou až čtyřčlenné týmy žáků a studentů. Vítěz si odnese 20 tisíc korun, programátoři na druhém místě obdrží 10 tisíc korun a účastníci na bronzové pozici získají pět tisíc korun.

Soutěžní aplikace ohodnotí odborná porota a soutěžící budou mít k dispozici odborného mentora, který jim může pomoci s odbornou radou. Výsledky práce žáků a studentů se budou moci stát součástí Datového portálu Královéhradeckého kraje Data KHK, aby mohly sloužit veřejnosti.

V loňském roce zvítězil tým Střední školy informatiky a ekonomie z Pardubic s aplikací monitorující stav silnici II. a III. třídy v kraji. Na druhém místě se umístili žáci Střední průmyslové školy elektrotechniky a informačních technologií z Dobrušky, kteří naprogramovali aplikaci zaměřující se na veřejné sbírky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…