Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu

23.05.2024 7:23 | Tisková zpráva

Historický Čertův most zrekonstruovaly za půl milionu korun Lesy České republiky v národní přírodní rezervaci Divoká Oslava na Vysočině. V sobotu 25. května ho otestují účastníci tradičního pochodu Náměšť-Čučice.

Lesy ČR: Účastníci pochodu Náměšť-Čučice se v sobotu projdou i po opraveném historickém mostu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Nechali jsme opravit a očistit celou konstrukci od náletů, travin a hlíny. Doplněná a zpevněná je cihlová klenba a zeď i části kamenného zábradlí. Instalovali jsme i nové dřevěné. Při rekonstrukci jsme vycházeli z dobové knižní kresby,“ řekl lesní správce z Náměšti nad Oslavou Roman Křivánek.

Čertův most Čertův most (ZDE) je menší kamenná stavba ze 30. let 19. století. Překlenuje potok Hučák, přítok řeky Oslavy. Most se nacházel na historické cestě, která vedla ze Sedlece a Kladerub přes brod U Vlasáka do Náměšti nad Oslavou. Nachází se v rezervaci vyhlášené v roce 2019. Ta chrání říční údolí s mnoha živočišnými i rostlinnými druhy.

Divoké a jedinečné přírodní výjevy přivádějí do rezervace po značených trasách řadu turistů. Údolím se každoroční vydávají i účastníci pochodu Náměšť-Čučice, obdoby Praha-Prčice. Tuto sobotu, tedy 25. května, se koná už 47. ročník.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Akce v terénu, které pořádá Dům přírody Brd, si navštěvníci oblíbili

20:48 AOPK ČR: Akce v terénu, které pořádá Dům přírody Brd, si navštěvníci oblíbili

Dům přírody Brd v létě oslaví rok od svého otevření. Lidé si do nového návštěvnického střediska hned…