MMR: Díky IROP došlo k modernizaci přístrojového vybavení v Nemocnici České Budějovice

26.04.2022 12:39 | Tisková zpráva

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, poskytl 45 milionů korun na podporu modernizace přístrojového vybavení perinatologického centra v Nemocnici České Budějovice, a.s. Před obnovou byly přístroje technicky zastaralé, často více než deset let staré a tedy na hranici své životnosti.

MMR: Díky IROP došlo k modernizaci přístrojového vybavení v Nemocnici České Budějovice
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

„Celkově bylo investováno z IROP pro programové období 2014 - 2020 více než 32 mld. korun na podporu zdravotní péče po celé České republice. Oblast zdravotnictví bude podporována i v IROP 2021-2027, navrhovaná alokace je vyčíslena na 9,6 mld. korun. Vyhlášení prvních výzev IROP pro programové období 2021 – 2027 proběhne v 2. nebo 3. čtvrtletí 2022, dle průběhu vyjednávání s Evropskou komisí,“ říká náměstek Sekce evropských a národních programů Zdeněk Semorád.

Doplnění a obnova diagnostických prostředků přinesla českobudějovické nemocnici odpovídající terapeutické zázemí. Pořízení nových přístrojů se týkalo téměř celého perinatologického pavilonu, který se soustředí na péči o matku a plod krátce před porodem, během a přímo po skončení těhotenství.

Díky dotační podpoře IROP ve výši 45 mil. korun došlo ke zkvalitnění pracovního vybavení zdravotnického personálu, a to v oblasti diagnostických a vyšetřovacích metod, monitorace funkcí rodiček, novorozenců a chirurgických intervencí v souvislosti s těhotenstvím. Nově pořízené přístrojové vybavení řeší i akutní stavy v novorozeneckém období. Zakoupena byla i pokročilá informační technologie ke sdílení a vyhodnocování dat o pacientech, tzv. klinický informační systém.

Modernizace přístrojového vybavení v Nemocnici Českého Budějovice, a.s., přispěla k šetrnější, ohleduplné a přitom efektivní zdravotní péči, která se týká nejzávažnějších stavů v průběhu těhotenství a porodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…