MPO bude spolupracovat s českými mobilními operátory na pomoci ukrajinským uprchlíkům

03.03.2022 15:02 | Tisková zpráva

Ministerstvo průmyslu a obchodu za stát převezme roli koordinátora pomoci, kterou se rozhodli Ukrajincům prchajícím před ruskou invazí poskytnou čeští mobilní operátoři. Ukrajinští uprchlíci tak obdrží SIM karty pro bezproblémový kontakt s rodinou a další služby. Vládu o tom dnes informoval ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

MPO bude spolupracovat s českými mobilními operátory na pomoci ukrajinským uprchlíkům
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

„Mezi lidmi prchajícími z Ukrajiny před ruskou agresí jsou často lidé, jejichž rodiny rozdělila válka. Oceňuji tedy rozhodnutí mobilních operátorů jim takto pomoci. Ministerstvo průmyslu a obchodu se jim v tom bude snažit maximálně vyjít vstříc, a proto převezme roli koordinátora pomoci ze strany státu,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela. Na této pomoci bude MPO spolupracovat s Asociací provozovatelů mobilních sítí (APMS).

Tato spolupráce bude zahrnovat především to, že MPO bude jasně definovat, jaká pomoc, v jakém množství, a kde je ze strany státu potřeba. Cílem spolupráce pak bude zajistit v první řadě maximum potřebných informací pro ukrajinské uprchlíky a co nejlepší spojení s rodinami v jejich vlasti.

„Koordinace ze strany MPO nám naši snahu výrazně ulehčí. Ukrajinští uprchlíci budou mít díky této spolupráci k dispozici české SIM karty, které jim umožní bezproblémový kontakt s rodinou. Operátoři také budou aktivně rozesílat SMS všem ukrajinským číslům, které se přihlásí do českých mobilních sítí s informacemi o možnostech pomoci,“ popisuje Jiří Grund, prezident APMS. Kromě toho jsou operátoři připraveni pomocí mobilních základnových stanic posilovat mobilní signál v oblastech uprchlických táborů tak, aby jim zajistili bezproblémový kontakt s okolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český červený kříž dohlíží na zdraví při světovém šampionátu v ledním hokeji

13:21 Český červený kříž dohlíží na zdraví při světovém šampionátu v ledním hokeji

Český červený kříž se stal partnerem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které se koná v Pr…