Kladenské dvorky se blíží, letošním tématem bude „Stopa“

23.05.2024 12:32 | Tisková zpráva

O víkendu 8.–9. června opět otevřou obyvatelé kladenského Podprůhonu své dvorky a zahrady široké veřejnosti a poskytnou prostor výtvarníkům a umělcům pro prezentaci jejich tvorby. Hlavním tématem 42. Kladenských dvorků je „Stopa“ a odrazí se nejen ve vystavovaných dílech, ale i v dalších aktivitách probíhajících v rámci festivalového víkendu. Stejně jako v předchozích letech, ani letos nebude chybět bohatý hudební a další doprovodný program.

Kladenské dvorky se blíží, letošním tématem bude „Stopa“
Foto: Kladenské dvorky
Popisek: Tradiční výstava a festival pod širým nebem Kladenské dvorky

Kladenské dvorky se v průběhu let proměnily ze skromného sousedského setkání v událost, která je oblíbená u široké veřejnosti a je oslavou umění ve všech jeho podobách. Pro některé je vystavování zde již tradicí, na každém ročníku se ale představí i nové tváře.

„Navázali jsme nově spolupráci s děčínským spolkem Sto let z ledu ven, který sdružuje místní sochaře, malíře, fotografy i hudebníky. Těšíme se, že nováčci ze severu Čech vnesou do Podprůhonu svěží vítr. Originální a pravděpodobně nepřehlédnutelnou instalaci ze své historie chystá také kladenské divadlo V.A.D.,“ říká Petr Lukáš, který zastřešuje výtvarnou část festivalu.

kladno

Nebudou chybět ani výtvarné dílny pro veřejnost, které Spolek Podprůhon pořádá ve spolupráci např. s Labyrintem Kladno, CPIC, Centrem LOCIKA nebo uskupením PANDA BANDa.

Kromě umění patří ke Dvorkům neodmyslitelně také hudba. Na šesti pódiích a menších scénách dostanou prostor talentovaní muzikanti nejen z Kladna a širokého okolí, ale i z ostatních koutů republiky. Představí se například The Doors tribute band, Come Beatle Together, Jan Loněk a Merlin, Karel Pazderka Band, The Bad Czechs, Houby zle nebo Iva Marešová a RAZAM. Nebudou chybět ani slavná jména – po letech na Dvorky opět zavítá bigbítová hudební skupina Schodiště nebo Robert Křesťan & Druhá tráva. Již podruhé zde svou kytaru rozezní excentrická zpěvačka Tereza Rays se svou kapelou Electric Lady.

kladno

Zajímavým oživením bude pásmo slam poetry na dvorku Pod Jabloní a nebude chybět ani Anatol Svahilec, jedna z předních tváří české slamerské scény. O kulturní zážitek pro nejmenší se pak postará vsetínský BUBU klub se svým představením Kráva a dědeček nebo herci z Divadla v Dlouhé a jejich pohádka Dlouhý, široký a bystrozraký.

Kompletní program 42. ročníku včetně interaktivní mapy všech dvorků a dalších důležitých míst je k dispozici ZDE. Další aktuální informace bude možné nalézt také na Facebooku ZDE.

kladno

Kladenské dvorky pořádá Spolek Podprůhon. Jejich financování zajišťuje především díky klíčovému partnerovi firmě TG Czech a dalším sponzorům, dotaci od Středočeského kraje, darům od malých dárců prostřednictvím platformy Darujme.cz a od loňského roku také vybíráním vstupného symbolických 100 korun za osobu (děti do 15 let zdarma, 200 korun rodinné vstupné).

Každý platící návštěvník tak získá vstupenku na oba festivalové dny a tištěný program.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

7:44 Česká pošta: E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

Dnes v dopoledních hodinách se uskutečnila elektronická aukce budovy České pošty na Horním náměstí v…