Český červený kříž dohlíží na zdraví při světovém šampionátu v ledním hokeji

23.05.2024 13:21 | Tisková zpráva

Český červený kříž se stal partnerem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které se koná v Praze a Ostravě. Jako poskytovatel zdravotnického dohledu je ČČK přítomen na všech zápasech ve vnitřních i vnějších zónách, aby zajistil asistenci pro hráče, organizátory i fanoušky z celého hokejového světa. Zapojeno je každý den v Praze a Ostravě téměř 50 zdravotníků, celkově jich na šampionát nastoupí 220.

Český červený kříž dohlíží na zdraví při světovém šampionátu v ledním hokeji
Foto: ČČK
Popisek: Český červený kříž - logo

Zdravotníci Českého červeného kříže pečují hlavně o drobná zranění, větší odevzdávají do pečlivých rukou Zdravotnické záchranné služby hl. města Prahy nebo Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje. Za první týden šampionátu se potkali hlavně s následky nezvládnuté chůze nebo příliš nadšeného fandění - zvrtnuté kotníky, malé odřeniny nebo drobná poranění hlavy.

Účast na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 je pro nás velkou ctí. Naše týmy zdravotníků jsou připraveny poskytovat v součinnosti se zdravotnickou záchrannou službou zdravotnickou asistenci tak, aby si všichni hráči, fanoušci a organizátoři mohli tuto mimořádnou sportovní událost užít naplno. Na mistrovství nejsme nováčky, zdravotnický dozor jsme poskytovali již v roce 2015. Těší nás, že můžeme opět přispět k hladkému a úspěšnému průběhu šampionátu , říká Marek Jukl, prezident Českého červeného kříže.

Zdravotnický dozor v Praze

Pro vnější zónu, fan zónu a tréninky v Praze bylo akreditováno celkem 124 zdravotníků. Ve vnější zóně každý den působí 9 zdravotníků rozdělených do čtyř dvoučlenných hlídek a jednoho vedoucího ČČK. Pod vedením oblastního spolku ČČK Praha 9 se na této činnosti podílejí oblastní spolky ČČK Mladá Boleslav, Kolín, Kutná Hora, Praha 7. Přípravy začaly již 27. dubna s účastí dvou zdravotníků, a od 10. května jsou během tréninků přítomni 4 zdravotníci z OS ČČK Liberec.

Ve vnitřní zóně je pro zajištění zdravotnické péče akreditováno cca 52 osob z OS ČČK Praha 1. Tito zdravotníci jsou přítomni na všech 34 zápasech, od zahajovacího utkání až po finálový zápas, přičemž při každém zápase je na ploše přítomno povinně 16 zdravotníků.

Zdravotnický dozor v Ostravě

V Ostravar Aréně je zdravotnický dozor poskytován pod vedením oblastního spolku ČČK Ostrava a podílí se na něm cca 50 zdravotníků z oblastních spolků ČČK Ostrava, Frýdek-Místek a Opava. Zdravotníci jsou přítomni ve vnitřní i vnější zóně, fan zóně a během tréninků. Při každém zápase v ostravské Aréně je na ploše povinně přítomno 16 zdravotníků, a navíc jsou k dispozici 2 zdravotníci po celou směnu v ošetřovně pro hráče a VIP hosty.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Akce v terénu, které pořádá Dům přírody Brd, si navštěvníci oblíbili

20:48 AOPK ČR: Akce v terénu, které pořádá Dům přírody Brd, si navštěvníci oblíbili

Dům přírody Brd v létě oslaví rok od svého otevření. Lidé si do nového návštěvnického střediska hned…