MŠMT: Sportovní svazy zatím nedostanou dotace, rozdělování se prošetří

10.05.2017 18:16

Sportovní organizace a svazy zatím z MŠMT nedostaly žádné dotace pro letošní rok, rozdělování peněz bude znovu prošetřeno. Peníze dosud nebyly rozděleny kvůli mimořádným kontrolám některých sportovních svazů a sekce sportu a také kvůli zpřísnění podmínek dotačních rozhodnutí od ledna letošního roku.

MŠMT: Sportovní svazy zatím nedostanou dotace, rozdělování se prošetří
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

„Peníze sportovním svazům včetně FAČR nebyly vyplaceny, nebyla vyplacena ani jedna koruna. Jediné peníze, které začnou v následujících týdnech odcházet, jsou peníze pro děti a mládež, což je program, který jsem prosadila já, ve výši 1 miliardy korun,“ uvedla ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Následně bude stejným způsobem financován program pro zdravotně postižené sportovce a také na sportování veřejnosti. Tyto programy si vyžádají jen rámcovou kontrolu speciálně ustaveného kontrolního týmu.

V případě programu pro sportovní organizace a svazy ministryně rozhodla o zopakování hodnocení. Investiční program byl zrušen. Již nyní je připraven nový program, v němž je pro roky 2017 a 2018 připravena 1 miliarda korun.

Na pátek 12. května bylo také svoláno mimořádné zasedání Národní rady pro sport.

„Ihned poté, co policie začala prošetřovat podezření, jsem poskytla veškerou součinnost a všechna zjištění, která byla rozpracována ze strany ministerstva, jsem předala,“ dodala ministryně. V souvislosti se zahájením trestního stíhání a vzetí do vazby byla odvolána náměstkyně pro řízení sekce sportu a mládeže Simona Kratochvílová. Z pozice ředitele Vysokoškolského sportovního centra byl dále odvolán Zdeněk Bříza. Zároveň byla ukončena dohoda o pracovní činnosti s Karlem Březinou.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…