Moravskoslezský kraj: Hejtman předal patronovi cyklistického týmu výtěžek benefiční akce

16.08.2017 18:59

Šeky v hodnotě čtyřiceti tisíc korun na nákup rehabilitačních pomůcek předal 16. 8. Jiřímu Fialovi hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák spolu s ředitelem Krajského úřadu MSK Tomášem Kotyzou. Mladíkovi, který má po pádu ze střechy poškozený sluch a zrak, předali výtěžek benefiční akce Metrostav Handy Cyklo Maraton, která spojuje sport s dobročinností.

Moravskoslezský kraj: Hejtman předal patronovi cyklistického týmu výtěžek benefiční akce
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Cyklistické týmy, které integrují běžné sportovce a závodníky s hendikepem, jely začátkem srpna nonstop trasu dlouhou 2 222 kilometrů v limitu 111 hodin. Každý tým jízdou podpořil svého patrona, který je krátce po nemoci nebo úrazu a s hendikepem se teprve učí žít. Lidé pro něj navíc mohli v doprovodné akci v ostravském Trojhalí „vyšlapat“ na stacionárním kole kilometry, z nichž se každý přeměnil na stokorunu. Pro patrona krajského úřadu MSK Jiřího Fialu vyjezdili společně dvacet tisíc korun. Dalšími dvaceti tisíci přispěl samotný cyklistický tým.

„Vyspělost společnosti se podle mého názoru dá posoudit ne podle míry hmotného bohatství, ale především podle toho, jak se dokáže starat o slabší. A jsem rád, že solidarita lidí opravdu skvěle funguje, jak se ukázalo i v tomto případě. Pro našeho patrona jsem také nasedl na stacionární kolo, abych přispěl jeho rodině na nákup rehabilitačních pomůcek, díky kterým si chce splnit svůj sen: postavit se znovu na snowboard. Držím palce, aby se mu to povedlo,“ sdělil Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Benefiční akce Metrostav Handy Cyklo Maraton se cyklistické družstvo Moravskoslezského kraje zúčastnilo již potřetí a letos trasu 2200 kilometrů urazilo za necelých 76 hodin. „Letos jsme v závodu obsadili čtvrtou příčku, a i když jsme měli pochopitelně závodivého sportovního ducha, všichni jsme vnímali, že o umístění až tak nejde,“ sdělil Tomáš Kotyza, ředitel KÚ MSK, který byl také kapitánem cyklistického týmu. “Podstatou celé akce není pouze sport, ale jde především o začleňování osob s handicapem do běžného života s hlavní myšlenkou, že všichni táhneme za jeden provaz,” dodává ředitel Tomáš Kotyza.

V případě závodu i jeho doprovodné akce šlo o jednu z řady aktivit, díky nimž se Krajský úřad Moravskoslezského kraje řadí bezpečně mezi společensky odpovědné organizace, které podporují osoby se sociálním a zdravotním znevýhodněním, jsou ohleduplné k životnímu prostředí, podporují rozvoj regionu, pečují o zaměstnance a ctí zákonnost a transparentnost.

V loňském roce za svou činnost na poli společenské odpovědnosti obdržel Krajský úřad Moravskoslezského kraje i Moravskoslezský kraj dvě prestižní ocenění v soutěži Národní ceny kvality ČR (Ocenění za dlouholetou spolupráci a Ocenění Národní ceny kvality ČR v programu START PLUS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…