Moravskoslezský kraj: V Ostravě vznikne kampus s waldorfskou pedagogikou

08.09.2020 19:38

Moravskoslezský kraj převede Střední odbornou školu waldorfskou na ostravský Městský obvod Poruba. Jejím zřizovatelem přestane být na konci roku 2020. Od 1. ledna tak bude Městský obvod Poruba zřizovat mateřskou, základní i střední školu zaměřenou na waldorfskou pedagogiku.

Moravskoslezský kraj: V Ostravě vznikne kampus s waldorfskou pedagogikou
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Waldorfská pedagogika má svá specifika a převedení škol pod jednoho zřizovatele je logické a přínosné nejen pro žáky, ale i pro organizaci školy. Bude moci vzniknout středisko komplexního waldorfského vzdělávání, což zlepší vzájemnou koordinaci vzdělávání mezi školami, bezprostřední spolupráci pedagogů škol i jejich snazší vzájemnou zastupitelnost. Sjednocení také pomůže realizovat různé projekty a získávat na ně podporu z evropských zdrojů,“ vysvětlil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství Stanislav Folwarczny a dodal, že střední škola působí v objektu vlastněném statutárním městem Ostrava a ve svém hospodaření nemá žádný nemovitý krajský majetek.

SOŠ waldorfská zahájila svoji činnost od 1. 9. 2003, vzdělává žáky v oboru středního vzdělání s maturitní zkouškou Kombinované lyceum. K 30. 9. 2019 bylo ve škole celkem 110 žáků. Od roku 2017 škola působí v prostorách objektu organizace zřizované Městským obvodem Poruba Základní škola a waldorfská základní škola, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace, na ul. L. Štúra 1085.

„Mezi waldorfskými školami je nastavena dobrá provázanost již nyní, přesto předpokládáme, že propojení škol pod jednoho zřizovatele přispěje k dalšímu zkvalitnění a rozvoji waldorfského školství v Ostravě,“ dodal Stanislav Folwarczny. Učitelé se setkávají na společných kolegiích, kde se kromě dojednávání konkrétních bodů spolupráce zabývají vzájemnými vazbami škol a možnostmi jejich prohloubení. Spolupráce žáků škol spočívá zejména ve vzájemné participaci na akcích jednotlivých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…