Náměstek Stašek přijal kandidátku Pákistánu na funkci generálního ředitele WHO

14.05.2017 18:05

O nadcházejících volbách na post generálního ředitele Světové zdravotnické organizace (WHO) spolu 10. května 2017 v Černínském paláci hovořili náměstek ministra zahraničních věcí Miloslav Stašek a Sania Nishtarová, která je oficiální kandidátkou Pákistánu na tuto funkci. Za Česko se přijetí zúčastnila rovněž hlavní hygienička ČR a náměstkyně ministra zdravotnictví Eva Gottvaldová.

Náměstek Stašek přijal kandidátku Pákistánu na funkci generálního ředitele WHO
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Obě strany se shodly, že prioritou budoucího generálního ředitele WHO musí být pokračování v reformě organizace s cílem přizpůsobit ji měnícím se úkolům, udržitelné financování rozpočtu WHO i efektivnější krizové řízení.

Kandidáty na post generálního ředitele WHO jsou vedle Dr. Sanii Nishtarové z Pákistánu také zástupci Etiopie (Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus) a Velké Británie (Dr. David Nabarro). Volby proběhnou v rámci 70. zasedání Světového zdravotnického shromáždění 22.–31. května v Ženevě a nový generální ředitel se ujme funkce od července 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…