Pardubický kraj dokončil opravu náročného lesního úseku z Hrádku na Choceň

21.10.2019 7:37

Další část opravované silnice mezi Ústím nad Orlicí a Chocní je od středy oficiálně v provozu. Úsek od lesní křižovatky se silnicí III/36016 po začátek obce Hrádek měří 705 metrů, vyšel investora, kterým je Pardubický kraj, na více než 47 milionů korun.

Pardubický kraj dokončil opravu náročného lesního úseku z Hrádku na Choceň
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Modernizace úseku, který se nachází v nestabilním podloží, byla velmi náročná. Kromě zcela nové konstrukce vozovky byl řešen také odvodňovací systém a do kritických míst byl osazen zádržný systém.

„Úsek z Hrádku směrem na Jehnědí patří mezi velice složité z hlediska geologického, jelikož je zde náročný a nestabilní terén. Silnice jako taková byla navíc v těchto místech velmi poničená a v některých případech ujížděl i svah. Celkové náklady se proto vyšplhaly na více než 47 milionů korun včetně DPH,“ uvedl hejtman Martin Netolický a dodal, že se v oblasti nejedná o jedinou krajskou investici. „Pro nás je velmi důležité, že se postupně, i díky přispění evropských fondů, daří modernizovat jednotlivé úseky mezi Ústím nad Orlicí a Chocní. Ještě v letošním roce máme avizováno zprůjezdnění navazujícího úseku přes obce Loučky a Svatý Jiří. Snažíme se s dodavateli vždy jednat tak, aby dopravní omezení pro řidiče bylo co nejkratší,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš ocenil spolupráci stavebních firem. „Jsem velmi rád, že stavební firma, která realizovala tento úsek, velmi dobře komunikovala s dodavatelem vedlejší stavby tak, aby bylo možné zkrátit jejich termín dokončení. Jsem přesvědčený, že takto by měly firmy spolupracovat. Firma Mados a všichni zainteresovaní předvedli skvělou práci, za kterou jim děkuji,“ řekl Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…