Premiér Bohuslav Sobotka navštíví Francouzskou republiku

19.03.2016 10:34

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštíví 24. března 2016 Francouzskou republiku. V rámci pracovní návštěvy bude jednat se svým protějškem Manuelem Vallsem a také s prezidentem Françoisem Holladem.

Premiér Bohuslav Sobotka navštíví Francouzskou republiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Hlavními tématy této zahraniční cesty budou aktuální evropské otázky, spolupráce v oblasti obchodu a investic a naplňování Akčního plánu strategického partnerství na léta 2014 – 2018 podepsaného během návštěvy premiéra Vallse v ČR.

Dalšími tématy jednání bude spolupráce v oblasti vědy a výzkumu, kosmického průmyslu, spolupráce v oblasti energetiky, situace v regionu Blízkého východu a boj proti terorismu, a také příprava varšavského summitu NATO.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupí na setkání se zástupci francouzských společností sdružených v MEDEF (pozn.: francouzský svaz zaměstnavatelů) a odhalí pamětní desku ke 100. výročí založení Československé národní rady v Paříži. Premiér se také setká se zástupci krajanských spolků a bude diskutovat s českými studenty ve Francii.

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka byl na poslední pracovní návštěvě ve Francouzské republice v dubnu 2014 jako první zahraniční host tehdy nově jmenovaného premiéra Vallse. Předseda vlády Francouzské vlády Manuel Valls poté navštívil Českou republiku v prosinci 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…