Premiéři zemí V4 budou jednat s premiérem Izraele o situaci na Blízkém východě, migraci a terorismu

17.07.2017 13:11

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 19. července 2017 zúčastní summitu předsedů vlád Visegrádské skupiny, který se uskuteční v Budapešti. Hostem summitu bude izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Premiéři zemí V4 budou jednat s premiérem Izraele o situaci na Blízkém východě, migraci a terorismu
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

Na již druhém setkání předsedů vlád V4 pod maďarským předsednictvím budou český premiér Bohuslav Sobotka, maďarský premiér Viktor Orbán, slovenský premiér Robert Fico a polská premiérka Beata Szydlová jednat o migraci, odstraňování překážek na vnitřním trhu a Evropském pilíři sociálních práv.

Spolu s předsedou vlády Státu Izrael Benjaminem Netanjahuem pak budou premiéři V4 mluvit o vztazích mezi Evropskou unií a Izraelem a vzájemné ekonomické spolupráci. Tématy budou také blízkovýchodní mírový proces, migrace a terorismus.

Premiér Bohuslav Sobotka se na okraj summitu sejde s izraelským předsedou vlády Benjaminem Netanjahuem. Bude s ním jednat o možnosti rozšíření spolupráce mezi ČR a Izraelem, a to především v oblastech ekonomiky, vědy, výzkumu a inovací, obrany a bezpečnosti či zdravotnictví.  

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…