Projednávání Zásad péče o Národní park Šumava pokračuje, správa prodlužuje lhůtu pro podávání připomínek

22.10.2020 21:20

Zásady péče o Národní park Šumava (dále jen Zásady) jsou koncepčním odborným dokumentem ochrany přírody, které upřesňují, jakým způsobem lze dosáhnout dlouhodobých cílů národního parku a jeho poslání. Od 22. září se k návrhu Zásad může vyjadřovat široká veřejnost.

Projednávání Zásad péče o Národní park Šumava pokračuje, správa prodlužuje lhůtu pro podávání připomínek
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Lhůta pro podání připomínek je stanovena do 22.11.2020. Kvůli situaci s pandemií viru COVID-19 však Správa NP Šumava prodlužuje lhůtu, po kterou bude akceptovat a vypořádávat připomínky a to do 22. prosince letošního roku.

Zásady, které budou platné v letech 2021 až 2040, jsou rozsáhlým dokumentem, který zpřesňuje péči o přírodu ve všech čtyřech nových zónách národního parku. Jejich součástí jsou mimo jiné i principy péče o klíčové druhy typické pro Šumavu. Popisují, jak se budou sledovat ukazatele kvality prostředí a přírodní procesy jako takové. Zásady také reflektují další témata, jako turismus, osvětu, nebo podporu obyvatel.

Návrh Zásad v celém znění včetně všech příloh je k nahlédnutí na oficiálních internetových stránkách Správy NP Šumava ZDE.

Podněty budou vypořádávány průběžně a po té bude návrh Zásad předložen Radě Národního parku Šumava. Posledním krokem pak bude schválení Ministerstvem životního prostředí.

Podněty a připomínky je možné zasílat:

  • elektronicky na e-mail: zasadypece@npsumava.cz
  • na poštovní adresu: Správa NP Šumava, 1. Máje 260, 385 01 Vimperk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …