Službomat pomohl Čechům za první rok najít 400 tisíc služeb

09.05.2014 15:13

Katalogový portál Službomat.cz slaví první narozeniny. Firma připravila kompletní statistiky, které odhalují chování Čechů na internetu. Nejvíce využívají Službomat ženy, hledají se hlavně masáže, kadeřníci či instalatéři. Celkem portál eviduje již 20 tisíc firem. Jen u masérů dosáhl odhad dojednaných zakázek přes Službomat cca 10 milionů korun.

Službomat pomohl Čechům za první rok najít 400 tisíc služeb
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Typický zákazník Službomatu je žena (60 %) ve věku 25 – 45 let (42 procent zákazníků). Hledá se hlavně v pondělí, úterý nebo čtvrtek, a to především služby masérů, instalatérů či kadeřníků. Nejčastěji lidé k vyhledávání používají prohlížeč Chrome (43 %), celá pětina uživatelů hledá služby přes mobil. Celkem na portálu za rok od vzniku provedli Češi přes 400 tisíc vyhledání.

Trend je jasný – Češi si zvykají na objednávání služeb po internetu, živnostníci a firmy si zase díky tomu prokazatelně zvyšují tržby. To potvrzuje například firma Malíři Natěrači CZ: „Přes náš profil na Službomatu evidujeme za rok 50 nových zákazníků, což odpovídá tržbám ve výši zhruba 500 tisíc korun,“ sdělil majitel firmy Stanislav Kralovanský.

Úspěch Službomatu tkví v přehledném vyhledávání, pečlivě ověřovaných kontaktech a nadstandardních službách. „Portál Službomat.cz má příjemnou grafiku, snadnou editaci profilu a hlavně přehlednost vyhledávání pro mé zákazníky, kteří si ho oblíbili. Za dobu, kdy mám profil na Službomatu, se mi zvýšil počet klientů o 25 procent,“ prozradil fotograf Petr Sapík.

Kromě toho Službomat dlouhodobě umožňuje registraci základního profilu firmám zdarma, což je důležité především pro začínající podnikání. Portál se také snaží nabízet další nadstandardní služby, jako je možnost rezervací přes formulář Reservio nebo pro zákazníky hodnocení poskytnutých služeb. „Na začátku podnikání nám profil na Službomat.cz nahrazoval webové stránky, což nám hodně pomohlo. Aktuálně oceňuji také rezervační formulář Reservio, který šetří čas, neboť naši zákazníci se přes web rovnou rezervují,“ doplnil Stanislav Kralovanský, majitel firmy MALÍŘI NATĚRAČI CZ.

Za první rok se podařilo nastavit fungování portálu jak pro uživatele, tak pro firmy. „Jsem rád, že Službomat postupně získává svoji pozici na trhu. Abychom ale nezaháleli, máme na tento rok připraveno několik novinek, z nichž některé budou pro český trh naprosto jedinečné,“ prozradil ředitel portálu Službomat Vojtěch Lambert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

10:04 Policie ČR: Cyklistická sezóna začíná

Při dopravních nehodách zemřelo v loňském roce 39 cyklistů. 72% z usmrcených cyklistů nepovažovalo z…