Společnost RETIA a Univerzita obrany posouvají spolupráci ve výzkumu a vzdělávání na zcela novou úroveň

01.06.2016 18:05

Přední český výrobce radarů a speciální elektroniky společnost RETIA spolu s Univerzitou obrany realizují první praktické kroky na základě smlouvy o spolupráci z konce letošního dubna, která odstartovala novou etapu ve vzájemných vztazích. RETIA i Univerzita obrany touto smlouvu chtějí prohloubit dosavadní kooperaci na výzkumných projektech a zvýšit odbornou úroveň zaměstnanců společnosti i studentů univerzity.

Společnost RETIA a Univerzita obrany posouvají spolupráci ve výzkumu a vzdělávání na zcela novou úroveň
Foto: RETIA
Popisek: RETIA, logo.

Společnost RETIA, která se nedávno stala součástí holdingu CZECHOSLOVAK GROUP, je přední česká společnost v oblasti vojenských a bezpečnostních aplikací elektroniky a elektromechaniky. Může se pochlubit řadou zakázek realizovaných nejen pro významné domácí zákazníky, ale také pro zákazníky z více jak 40 zemí světa. Pro tento účel disponuje rozsáhlým výrobním a vývojovým zázemím. RETIA připojením k holdingu CZECHOSLOVAK GROUP získala pevnou základnu pro svůj další úspěšný rozvoj a k němu má přispět i nová smlouva s Univerzitou obrany.

Smlouva, kterou podepsali rektor Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a generální ředitel akciové společnosti RETIA Petr Novák, představuje novou etapu spolupráce. „Podpis smlouvy není začátek naší spolupráce, ta již probíhá na expertní úrovni, my ji však chceme posunout na kvalitativně vyšší úroveň," uvedl před podpisem dokumentu generál Přikryl. Společná výzkumná činnost univerzity a společnosti RETIA se zaměřuje především na systémy protivzdušné obrany, především pak v oblasti velení a řízení. Nová smlouva má přinést zvýšení úrovně vědeckého, výzkumného a vývojového potenciálu a technického rozvoje obou smluvních stran, má ale také podpořit kvalitní výuku a odbornost studentů univerzity i specialistů společnosti RETIA.

Univerzita a RETIA chtějí ve vzájemně výhodné spolupráci využít svých vědecko-výzkumných i technologických možností a uplatnit je v konkrétních vývojových projektech, ale i v expertní činnosti. Ke společným vědeckým studiím, výzkumu a vývoji v oblasti obranných a bezpečnostních technologií budou specialisté univerzity i společnosti RETIA využívat nejmodernějších pracovních postupů i technických prostředků a technologií, kterými disponují. To mimo jiné umožní i praktické ověřování výsledků teoretického výzkumu, ale také zpracování závěrečných prací studentů univerzity a realizaci studentských projektů.

O RETIA a.s.

RETIA a.s. byla založena koncem roku 1993 týmem inženýrů, spolupracovníků z bývalé pardubické Tesly, v roce 2016 se stala součástí holdingu CZECHOSLOVAK GROUP. Je technologickou společností, která vyvíjí, vyrábí a modernizuje radary, raketové prostředky, systémy velení a řízení, záznamové systémy, UWB lokalizační zařízení a komunikační systémy. Tyto produkty dodává Armádě ČR i armádám spojeneckých států NATO, přímo Severoatlantické alianci a dalším vojenským i civilním zákazníkům v ČR i ve více jak 40 zemích světa. Více než dvě třetiny tržeb realizuje RETIA a.s. exportem.

O CZECHOSLOVAK GROUP

CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 zaměstnávaly téměř 4000 osob a vygenerovaly tržby v hodnotě 12 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…