Ústecká Masarykova nemocnice disponuje novou, modernější magnetickou rezonanci

21.11.2015 13:10

V Krajské zdravotní, a.s. – Masarykově nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. probíhá instalace nové magnetické rezonance zakoupené v rámci projektu „Zdravotnické přístroje pro Krajskou zdravotní, a. s.“, který je financován z Regionálního operačního programu Severozápad (ROP SZ). Obměna přístroje probíhá za plného nemocničního provozu, jediným omezením bylo usměrnění chodu ve vestibulu před emergency. Všechny složky integrovaného záchranného systému byly o dočasném omezení informovány.

Ústecká Masarykova nemocnice disponuje novou, modernější magnetickou rezonanci
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

„Prostřednictvím modernizace magnetické rezonance a jejího dovybavení na vyšší standardizovanou úroveň dojde k zlepšení poskytované péče v ústecké Masarykově nemocnici, umožní navýšení výkonů a v neposlední řadě zefektivní datové výstupy jednotlivých vyšetření, což ocení jak pacienti, tak i zdravotníci nejen z radiodiagnostického oddělení, ale i všichni jejich kolegové, pracující s výsledky vyšetření tohoto pracoviště,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., pod kterou ústecká Masarykova nemocnice spadá.

MUDr. Milouš Derner, primář Radiodiagnostického oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., k nové magnetické rezonanci uvedl, že je oproti původní silnější. „Nová magnetická rezonance má proti původní 1,5 teslové  nově 3 tesla, což znamená, že je výkonnější, rychlejší a zaručuje vyšší kvalitu vyšetření více struktur. Další výhodou je větší počet dedikovaných cívek, které zajistí specializované vyšetření. Data získaná z vyšetření putují místo čtyř, osmi až dvaatřiceti kanály, takže lékař má k dispozici více detailů a vyšetření je přesnější. Prakticky lékaři s novou magnetickou rezonancí budou moci vyšetřit celé tělo,“ dodal MUDr. Milouš Derner.

Fotografie z instalace nové magnetické rezonance najdete zde: http://www.kzcr.eu/ustecka-masarykova-nemocnice-disponuje-novou-modernejsi-magnetickou-rezonanci.aspx?id=a788b300-0c19-46da-a001-65c33c311060

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ bude v Ústeckém kraji investovat 100 mld. Kč do modernizace teplárenství

7:44 ČEZ bude v Ústeckém kraji investovat 100 mld. Kč do modernizace teplárenství

ČEZ představuje investiční plán pro Ústecký kraj. Do transformace a rozvoje energetiky v kraji dá do…