Ústecký kraj: Mostečtí hasiči budou mít novou služebnu

24.07.2020 22:31

Příslušníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje v Mostě budou mít opět odpovídající prostory pro vykonávání své služby. Symbolickým poklepáním na základní kámen začala za dohledu mnoha čestných hostů v čele s generálním ředitelem HZS ČR Drahoslavem Rybou výstavba nové požární stanice a územního pracoviště.

Ústecký kraj: Mostečtí hasiči budou mít novou služebnu
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Mostečtí profesionální hasiči nedostanou jen novou budovu s veškerým moderním zázemím. Vznikne také multifunkční hřiště, lezecká věž, sportoviště pro hasiče, kde si budou moct ověřit svou fyzickou přípravu.

Než se ale mohlo začít budovat, musel být starý objekt z roku 1975 odstraněn. Už na přelomu tisíciletí se objevily problémy se statikou, které se stupňovaly. Po demolici přichází druhá etapa výstavby kompletně vybavené požární stanice. Ve třetí fázi dojde k odstranění objektu mobilních buněk a nádvorní budovy a dokončení stavby včetně kolaudace.

„Práce hasičů si velice vážím, ať už hasičů profesionálních či hasičů dobrovolných. Dnes to hašení není to nejdůležitější, protože hasiči asistují u živelních pohrom či u dopravních nehod. A právě tady na Mostecku, kde je to silné průmyslové centrum, a kde máme tu nešťastnou skládku Celio, tak jsou jejich zásahy velice časté. Proto si myslím, že potřebují odpovídající zázemí, a to jim bude nová stanice poskytovat. Chtěl bych jim popřát, aby se jí dočkali co nejdříve,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček, jenž se akce spolu s radním Radkem Belejem za kraj účastnil.

Stavba by měla být dokončena v prvním pololetí roku 2022. Do té doby budou mostečtí hasiči sloužit v provizorních prostorách v současném areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…