Velvyslanectví: Prodlužuje se přechodné období pro elektronickou cestovní registraci eTA pro lety do Kanady

30.09.2016 21:50

anadská vláda prodlužuje přechodné období platnosti nového požadavku na elektronickou cestovní registraci eTA pro cestující, kteří přilétají do Kanady letadlem nebo přes kanadské území jen letí, do 9. 11. 2016. Cestující a aerolinky tak získávají na přípravu na tento nový požadavek více času. Od 10. listopadu 2016 však musí mít všichni cestující do Kanady ze zemí s bezvízovým stykem s Kanadou (s výjimkou občanů USA), včetně občanů České republiky, cestovní registraci eTA, aby mohli nastoupit do letadla do Kanady. Občané Kanady, včetně občanů s dvojím občanstvím (například občané ČR a Kanady) budou pro nástup do letadla do Kanady potřebovat platný kanadský pas, jinak budou vystaveni zdržení při odletu.

Velvyslanectví: Prodlužuje se přechodné období pro elektronickou cestovní registraci eTA pro lety do Kanady
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

Ačkoliv je eTA nový požadavek, tuto cestovní registraci je snadné získat online za poplatek ve výši 7 kanadských dolarů (cca 130 Kč). Většina žádostí o cestovní registraci eTA je schválena v řádu minut. Vyřízení některých žádostí však může zabrat několik dní, takže cestujícím doporučujeme žádat si o ni předtím, než zakoupí letenku do Kanady.

Jediná platná webová stránka, kde je možné o registraci eTA žádat, je stránka kanadské vlády na adrese www.Canada.ca/eTA. Cestujícím doporučujeme dávat si pozor na jiné webové stránky, které se mohou tvářit legitimně, ale na nichž je účtován poplatek vyšší než 7 kanadských dolarů za podání žádosti o registraci eTA.

Cestovní registrace eTA je platná po dobu pěti let nebo do konce platnosti cestovního pasu žadatele, podle toho, co přijde dříve.

Kanada zavedla požadavek na cestovní registraci eTA pro občany zemí s bezvízovým stykem s Kanadou, kteří cestují na krátkodobý pobyt do Kanady letecky, v březnu 2016. Původní přechodné období pro zavedení této povinnosti, jež mělo skončit 29. 9., bylo nyní prodlouženo do 9. 11. 2016.

Občané Kanady cestující do Kanady by měli o kanadský pas požádat včas, aby mohli bez problémů cestovat do Kanady, protože vyřízení žádosti o nový pas může trvat delší dobu.

Osoby s povolením k trvalému pobytu v Kanadě nemohou žádat o registraci eTA a musí se při cestě do Kanady standardně prokázat platnou kartou povolení k trvalému pobytu.

Na občany USA se povinnost získat registraci eTA nevztahuje. Osoby s platným povolením k trvalému pobytu v USA potřebují registraci eTA a musí při odbavení na let do Kanady předložit platnou kartu povolení k trvalému pobytu v USA (zelená karta) a platný pas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…