Výtvarná soutěž AOS EKO-KOM “Obrázky pro Tondu“ má 12 vítězů

04.02.2014 17:31

Herečka a malířka Iva Hüttnerová zasedla v porotě výtvarné soutěže na podporu třídění a recyklace odpadů. Soutěž probíhala v rámci školního vzdělávacího programu Tonda Obal na cestách, kterým za 16 let doby svého působení prošlo přes 1,8 milionu dětí.

Výtvarná soutěž AOS EKO-KOM “Obrázky pro Tondu“ má 12 vítězů
Foto: red
Popisek: EKO-KOM

Výtvarné soutěže se mohli zúčastnit nejen jednotlivci ale také skupiny, či dokonce celé třídy. Soutěžních témat ke zpracování bylo hned 12, všechna byla úzce spojena s tématem třídění odpadů, a tak děti mohly malovat kontejnery v různých ročních obdobích, ale také například svozová auta nebo recyklované výrobky.

Zájem o soutěž byl nebývalý, přihlásilo se téměř 12 tisíc dětí z celkem 182 škol. Pro osm porotců, kterým předsedala výtvarnice a herečka Iva Hütnerová, tak nastala těžká práce. Museli vybrat ty nejlepší obrázky z celkového počtu 5623 obrázků, které byly již předvybrány na školách.  Původní záměr vybrat padesátku finalistů se ukázal jako nemožný a tak byla tato skupina rozšířena na 80 výtvarných děl. Nakonec se povedlo vybrat 12 vítězů v jednotlivých kategoriích.  Mezi vítěze se probojovaly děti z Prahy, Chomutova, Kopřivnice, Netvořic, Dubicka, Turnova, Kouřimi, Hradce Králové a Rožmitálu pod Třemšínem. Za toto umístění získaly děti od organizátora soutěže, neziskové společnosti EKO-KOM, drobné odměny. Hlavní výhru - školní výlet pro svou třídu si teprve vyberou do konce tohoto školního roku. Všichni účastníci soutěže dostali za své krásné obrázky drobné dárky s tématikou třídění.

Kromě vypsaných kategorií se porotci rozhodli navíc ocenit ještě speciální skupinu obrázků, které neodpovídaly zcela zadání a to tématem, rozměry nebo například tím, že byly ve 3D provedení, ale svým nápadem rozhodně stály za povšimnutí.

Výtvory finalistů budou využity na podporu kampaně na třídění odpadů a postupně vystaveny ve vybraných základních školách, městských úřadech, kulturních domech a galeriích.

Soutěž vyhlásil patron kampaně, Autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, která zajišťuje v ČR systém třídění a recyklace  odpadů z obalů.

Více informací o třídění a recyklaci odpadů najdete na stránkách www.jaktridit.cz a stránkách pro děti www.tonda-obal.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…