Zaměstnanci České spořitelny věnovali přes 90 tisíc korun svým kolegům zasaženým povodněmi

05.08.2013 18:00

Zaměstnanci České spořitelny uspořádali finanční sbírku pro své kolegy, kterým povodeň zničila majetek. Celkem vybrali přes 90 tisíc Kč. Nadace České spořitelny výtěžek sbírky zdvojnásobila.

Zaměstnanci České spořitelny věnovali přes 90 tisíc korun svým kolegům zasaženým povodněmi
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Do odstraňování škod po povodních se zapojili i nefinanční formou. Díky spořitelnímu projektu Den pro charitu věnovali zaměstnanci banky celkem 760 hodin své práce na obnovu po povodních, nejčastěji pomáhali v pražské ZOO

Nadace České spořitelny poskytla občanskému sdružení SANANIM jednorázový příspěvek 200 tisíc Kč na opravy objektu terapeutické komunity v Heřmani, který byl také zasažen povodněmi

Již v prvních povodňových dnech na začátku června 2013 zaměstnanci České spořitelny rozhodli o uspořádání finanční sbírky na pomoc svým kolegům v zaplavených oblastech. Během necelého měsíce vybrali více než 90 tisíc Kč. Po ukončení sbírky se Nadace České spořitelny rozhodla celkovou částku zdvojnásobit. Výtěžek sbírky rozdělí Nadace ČS rovným dílem 6 zaměstnancům banky, kterým povodeň zničila majetek v místě jejich trvalého bydliště.

„Finanční podpora pomůže mé rodině k rychlejšímu odstranění povodňových škod. Oceňuji flexibilitu vyřízení a také to, že polovinu rozdělených zdrojů vybrali mezi sebou sami zaměstnanci ČS, což svědčí o vysoké firemní kultuře,“ uvedla Petra Pařízková, zaměstnankyně České spořitelny, jejíž domov byl zničen povodněmi.

Zaměstnanci České spořitelny se do odstraňování škod po povodních zapojili i nefinanční formou. Díky projektu Den pro charitu celkem 92 zaměstnanců banky ze třech krajů ČR věnovali 760 hodin na charitativní a obecně prospěšné aktivity. Nejvíce dobrovolníků zamířilo do ZOO Praha, kde pomáhali s obnovou spodní části zahrady, dále uklízeli ve sportovních zařízeních pro děti a mládež či přímo v zasažených obcích, kde pomáhali postiženým obyvatelům (Hořín, Týnec nad Sázavou, Mělník, Děčín, Litoměřice, Radotín).

V souvislosti s červnovými povodněmi poskytla Nadace České spořitelny jednorázový příspěvek 200 tisíc Kč také občanskému sdružení SANANIM, se kterým dlouhodobě spolupracuje. Finanční prostředky budou použity na obnovu objektu terapeutické komunity Němčice v Heřmani.

Nadace České spořitelny je generálním partnerem občanského sdružení SANANIM od r. 2004. Prevenci a léčbě drogové závislosti se věnuje systematicky. Je dlouholetým partnerem organizací, které se této problematice odborně věnují, a financuje různé programy určené těm, kteří se rozhodli se svou závislostí skoncovat.

Česká spořitelna – Zodpovědný partner společnosti

Česká spořitelna si je dobře vědoma své zodpovědnosti vůči společnosti, ve které působí. Již od počátku svého vzniku v roce 1825 se aktivně podílí na veřejném životě, o svůj zisk se dělí se společností a přispívá k jejímu rozvoji. Dlouhodobě se zabývá vzděláváním, a to jednak v oblasti zvyšování finanční gramotnosti české veřejnosti a dále také spolupracuje s vysokými školami – poskytuje stáže, přednášky, podporuje studentské projekty, atd. Další klíčovou oblastí její společensky odpovědné strategie je podpora sociálního podnikání. Ve snaze jít tím nejlepším možným příkladem umožňuje svým zaměstnancům věnovat dva pracovní dny v roce na charitativní a obecně prospěšné účely. Podporuje také individuální dobrovolnictví svých zaměstnanců i klientů grantovými programy. V roce 2002 se stala zřizovatelem Nadace České spořitelny, jejímž hlavním cílem je pomáhat těm, od kterých se společnost často odvrací.

Z prostředků nadace jsou finančními dary podporovány neziskové charitativní organizace a sdružení, jako např. Charita Česká republika, Život 90, Palata - domov pro zrakově postižené, Sananim, Drop In či například Nadační fond Livie a Václava Klausových. V srpnu 2012 založila Česká spořitelna Nadaci Depositum Bonum (z lat. dobrý vklad či dobrá úložka), aby české společnosti vrátila zpět nevybrané peníze ze zrušených anonymních vkladních knížek.

Nadace Depositum Bonum podporuje konkurenceschopnost České republiky v oblasti vzdělávání. Svou společenskou zodpovědnost na finančním trhu prezentuje Česká spořitelna iniciativou politiky zodpovědného úvěrování. V lednu 2008 stála také u zrodu Poradny při finanční tísni, nezávislé organizace, prvním svého druhu v ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…