Únik: „Na 1 z 1000 dávek covid vakcíny předčasná smrt.“ Zdroj zatčen

06.12.2023 8:21

Zdravotnictvím Nového Zélandu hýbe kauza úniku velkého množství dat o očkování tamních obyvatel proti covidu-19, které vynesl jeden z tamních pracovníků a poskytl je americkému podnikateli a kritikovi covidových vakcín Stevu Kirschovi. „Celkově vedly mRNA vakcíny k předčasnému úmrtí v průměru více než 1 osoby na 1000 dávek,“ šířil Kirsch, co dle něj údajně z uniklých dat vyplývá, a vakcíny proti covidu označil „nejsmrtelnější vakcínou všech dob“, načež byl krátce poté zdravotnický pracovník, jenž daná data vynesl, zatčen a obviněn. Ozvali se také mnozí lékaři, kteří tvrzení o milionech mrtvých v souvislosti s vakcínami označili za dezinformace. Řekli, co mají uniklá data ukazovat ve skutečnosti.

Únik: „Na 1 z 1000 dávek covid vakcíny předčasná smrt.“ Zdroj zatčen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí
Pracovník, který vynesl údaje novozélandských pacientů, byl zatčen podle serveru 1news s odůvodněním, že je „zneužil“. Policie také zpravodajské stanici uvedla, že daný člověk „zároveň šířil o vakcíně proti covidu-19 dezinformace“.

Šestapadesátiletý muž, jenž informace o očkování několika milionů lidí v zemi vynesl, si dle policistů vyslechl obvinění z přístupu do počítačového systému za nekalými účely a výkonná ředitelka společnosti Health New Zealand Margie Apa podotkla, že se s „neoprávněným zveřejněním a zneužitím údajů jedním ze svých zaměstnanců“ snaží „vypořádat“.

Že se následně po vynesení zdravotnických dat začalo šířit, že by měla údajně ukazovat na údajné „miliony mrtvých po vakcinaci“ pak komentovala s rázným odmítnutím takovýchto tvrzení. „To, co se tento člověk snaží tvrdit o vakcínách, je zcela nesprávné a špatně informované a jeho komentáře to dokazují. Tato osoba nemá žádné klinické vzdělání ani odborné znalosti o vakcínách a zdá se, že se snaží šířit dezinformace,“ zhodnotila.

Přestože doplnila, že zveřejněná data byla anonymizována, je dle ní nutné, aby se data kvůli ochraně soukromí osob zcela stáhla z internetu, k čemuž její úřad požádal o soudní příkaz.

Zdravotnická data Novozélanďanů se dostala až do USA a zatímco oficiálně na Novém Zélandu evidují celkově pouze 4 úmrtí v souvislosti s nežádoucími účinky očkování, americký podnikatel Steven Todd Kirsch, který data novozélandského ministerstva zdravotnictví od whistleblowera obdržel, tvrdí, že mají údajně dokazovat to, že „vakcíny proti covidu-19 zabily na celém světě více než 10 milionů lidí“.

Tvrzení, že jsou dle něj „vakcíny nebezpečné a zabily v průměru přibližně 1 osobu na 1000 dávek“ pak postavil na získaných datech o očkování, která spojil s úmrtími v zemi.

Důvodem, proč data o očkování jednotlivých lidí nebyla zveřejněna, pak podle Kirsche „není ochrana soukromí“, nýbrž že by to dle jeho mínění „odhalilo, že jsou vakcíny proti covidu nebezpečné“.

Kirsch dále uvedl, že mu měla být interní data o očkování proti covidu-19 na Novém Zélandu předána již 8. listopadu, ale byl požádán, aby je nezveřejňoval až do konce minulého měsíce.

„Údaje na úrovni záznamů o datu očkování/úmrtí získané od informátora novozélandského ministerstva zdravotnictví byly analyzovány pomocí standardní analýzy časových řad kohort. Výsledky zůstaly konzistentní i po změně všech čtyř klíčových nezávislých proměnných (časové okno pozorování, dny po očkování, věk a počet dávek). K tomu by mohlo dojít pouze v případě, že by vakcíny COVID významně zvýšily úmrtnost osob ve věku 60 let a starších, tedy právě té populace, které měla vakcína pomoci. Všech pět Bradford Hillových kritérií kauzality je splněno. Z těchto údajů můžeme přesně odhadnout, že celkově vedly mRNA vakcíny v průměru k předčasnému úmrtí více než 1 osoby na 1000 dávek,“ šířil Kirsch s tvrzením, že vakcíny proti covidu „jsou nejsmrtelnější vakcínou všech dob“ a měly dle něj „zabít odhadem 13 milionů lidí na celém světě“.

Server Science-Based Medicine posléze v reakci na tato tvrzení upozornil, že získaná data byla neúplná, což předtím potvrdil i sám Kirsch. V souvislosti s tím kritizoval, že Kirsch nepoužil statistické metody pro řešení nerovnoměrného výběru a chybějících záznamů.

„V souboru dat jsou samozřejmě i další závažné nedostatky, z nichž klíčový je ten, že soubor dat zahrnuje pouze očkované osoby a to, kdy byly očkovány a jakou vakcínou, a také data úmrtí těch, kteří zemřeli. Neznáme základní míru úmrtnosti v neočkované kohortě, která by byla téměř jistě mnohem vyšší,“ upozornil server s podotknutím, že „žádný z těchto nedostatků však Kirsche nezastavil“.

Americký onkolog a profesor chirurgie David Gorski také v článku poznamenal, že je podivuhodné, že si výzkumníci v oblasti veřejného zdraví „nevšimli 13 milionů úmrtí“, které Kirsch spojuje s vakcínami a pochyboval, že by někdo mohl zatajit tolik úmrtí.

Tvrzení Kirsche, že vakcíny nezabíjejí okamžitě, ale zabíjejí o 6 a více měsíců později pak komentoval profesor veřejného zdraví a preventivní medicíny George Pepper s tím, že je to „shodou okolností období mezi tím, kdy došlo k hlavnímu rozšíření vakcín (srpen 2021), do doby, kdy Nový Zéland zasáhla první vlna covidu (únor až březen 2022)“.  

„Jediný způsob, jak se lidé mohou snažit argumentovat, že nadměrná úmrtnost je způsobena očkováním, je ten, že vezmou dobu, ve které došlo k hlavním vlnám úmrtí na covid, a snaží se z toho vykřesat argument, že to souvisí s dřívějšími vakcinacemi, a ne se skutečnou zdokumentovanou hlavní vlnou nákaz a úmrtími na covid, která se s ní shodují. Protože z údajů z celého světa vidíme, že nadměrná úmrtnost je nejvíce koncentrována ve výkyvech odpovídajících příslušným hlavním vlnám covidů v místních oblastech,“ podotkl Pepper.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A právě proto,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseGarfield55 , 06.12.2023 9:22:34
že jsou ony vakcíny tak neškodné lidskému zdraví,jsou všechny smlouvy Pfizeru pro jistotu ZAČERNĚNY !!!

|  19 |  0

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…